Jumătate din cazurile de cancer de colon ar putea fi tratate dacă pacienții ar respecta 15 sfaturi

foto: pinterest.es

Cancerul de colon este cea mai des intalnita forma de cancer.

Cancerul de tip colorectal, care include atat cancerul de colon cat si cel de rect, este al treilea cel mai intalnit tip de cancer. Se estimeaza ca in anul 2016, vor aparea alte 95,000 de cazuri noi de cancer de colon, din care 39,000 cazuri de cancer colorectal.

Colonul, cunoscut ca fiind intestinul gros, joaca un rol extrem de important in mentinerea sanatatii. In timp ce alimentele trec prin colon, sarea si lichidul sunt absorbite pentru ca acestea sa poata fi eliminate.

Pe langa faptul ca ajuta la formarea, depozitarea si eliminarea fecalelor, colonul contine milioane de bacterii care formeaza echilibrul pentru o sanatate optima.

Foarte multe din cazurile de cancer de colon pot fi prevenite.

Cercetarile arata ca doar 5% pana la 10% din cazurile de cancer sunt datorate defectelor genetice, toate celelalte fiind legate de mediul inconjurator si de stilul de viata.

Cercetarile estimeaza ca pana la 35% din cazurile de deces datorate cancerului sunt rezultatul dietei nesanatoase, 30% rezultatul fumatului, 20% infectiilor iar restul se datoreaza expunerii la radiatii, stres si poluare.

The American Institute for Cancer Research (AICR) mentioneaza ca aproximativ o treime din cazurile de cancer pot fi prevenite cu ajutorul unei diete sanatoase.

In cazul cancerului colorectal, procentajul de prevenire poate ajunge si pana la 50%.

Sfaturi de prevenire a cancerului de colon.

1. Eliminati din dieta consumul de sucuri si de zahar.
2. Mergeti mult pe jos.
3. Beti ceai verde.
4. Mancati brocoli.
5. Consumati nuci. Sunt o sursa excelenta de seleniu, un mineral excelent in reducerea riscului de aparitie a cancerului de prostata, colorectal si pulmonar.
6. Consumati anghinare: este bogata in silimarina, un antioxidant care poate reduce riscul aparitiei cancerului de piele.
7. Stati la soare, va creste nivelul de vitamina D.
8. Condimentati-va carnea si marinati-o cu vin sau bere.
9. Consumati banane, acestea ajuta la reducerea cancerului de colon si actioneaza ca un protector pentru stomac.
10. Normalizati rata de grasimi omega-3 si omega-6 si reduceti consumul de ulei de floarea soarelui sau soia.
11. Dormiti pe intuneric; lumina, pe durata noptii, suprima productia de melatonina, aceasta din urma fiind un protector al organismului in fata cancerului.
12. Consumati ceapa. Aceasta contine inhibatori de quercetina, impiedicand cresterea celulelor cancerigene la nivelul sanilor, colonului, prostatei, ovarelor sau plamanilor.
13. Evitati toxinele din mediul inconjurator, provocate de utilizarea produselor de curatare din comert.
14. Evitati consumul de cartofi prajiti sau cipsuri.
15. Consumati alimente fermentate.

sursa: sanatatea.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.