O invenție ce ar putea revoluționa lumea. Lampă ieftină, fără curent electric (VIDEO)

moser

Aceasta inventie ar putea revolutiona lumea pentru ca arata cum se poate crea lumina fara sa folosesti nici un minut curent electric.

Un mecanic s-a gandit sa puna in aplicare o idee ingenioasa de iluminare a caselor – metoda prin care se face economie la curentul electric, dar este protejat si mediul inconjurator pentru ca nu polueaza. Alfredo Moser foloseste sticle de plastic cu apa si putin inalbitor pentru a face lumina in locuinta. Ideea sa se bazeaza pe sistemul de refractie a luminii solare.

Procedura este foarte simpla – se iau sticle plastic obisnuite care sunt umplute cu apa, la care se adauga doua capacele de inalbitor, care impiedica dezvoltarea de microorganisme in apa expusa la soare. In urmatoarea etapa se face o gaura in acoperis si se fixeaza acolo capul sticlei astfel umplute, sigiland apoi gaura cu poliester. In functie de intensitatea luminii solare de afara, camera va fi iluminata cu echivalentul a 40-60 de wati. Veti vedea exact despre ce este vorba in clipul de mai jos.

Ca orice idee simpla, dar deosebita, si aceasta a aparut din nevoia de a rezolva o problema – in timpul unei pene de curent, care a avut loc in orasul sau.

“Lampile lui Moser” sunt deja folosite in peste 140.000 de case din Filipine, unde populatia este foarte saraca, dar si in alte 15 tari, precum Argentina, India si Fiji.

sursa: onlystuff.eu

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.