Mai porți acest tip de papuci de plastic?

Un studiu realizat în Germania a descoperit că acestea sînt confecţionate dintr-un material cancerigen.

Astfel, oamenii de ştiinţă au selectat 10 perechi de sandale-saboţi produse de cel mai bun brand de pe piaţă şi apoi le-au analizat într-un laborator. Rezultatele descoperite sînt de-a dreptul şocante. Aproape 60% dintre aceşti saboţi au în componentă lor hicrocarburi policiclice aromatice, informează noi.md.

Hidrocarburile aromatice policiclice (HAP sau PAH, prescurtarea din engleză), cunoscute şi că hidrocarburi aromatice polinucleare, sînt hidrocarburi compuse din cel puţin două nuclee aromatice condensate, care nu conţin heteroatomi sau care au substituenţi. Naftalina este cel mai simplu exemplu de HAP. Aceste arene polinucleare se găsesc în uleiuri, cărbuni şi gudroane, şi sînt adesea produşi secundari rezulti la arderea combustibililor.

Odată ajunse în corp, aceste substanţe cancerigene pot provoca o mutaţie a celulelor.

Se pare că acestea nu sînt singurele substanţe cancerigene din componența saboţilor de plastic. Aproximativ 70% dintre sandalele de plastic sînt alcătuite din solvenţi şi metale grele, care sînt extrem de dăunătoare sănătăţii noastre. Substanţele pot intră în organism şi prin piele.

Sandalele originale Crocs (aşa se numesc aceşti saboţi) nu conţin hicrocarburi policiclice aromatice, însă conţin alți patru solvenţi cancerigeni.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.