Mănânci și slăbești. Alimente recomandate a fi consumate zilnic, sunt doar 3 la număr

foto: Seelenflügel

Potrivit unei cercetări recente publicată în „Jurnalul de Nutriție Clinică“, există câteva alimente care ar putea fi cheia în menținerea siluetei. Sunt trei la număr și au și numeroase beneficii pentru sănătate.

Cercetarea a analizat 21 de studii clinice la care au participat peste 900 de persoane. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că o cană cu linte sau cu năut ori fasole,consumată în fiecare zi,favorizează slăbirea.

De ce să mănânci fasole

Beneficiile consumului alimentelor boabe sunt extinse. Chiar dacă nu vrei neapărat să pierzi în greutate,există o mulțime de motive ca să incluzi lintea,năutul și fasolea în meniul zilnic. Fasolele sunt unele dintre alimentele care conțin o combinație de fibre,proteine ​​și carbohidrați complecși. Această combinație îți dă senzația de sațietate,înhibă poftele și te ajută să scapi de kilogramele în plus. Fibrele previn absorbția caloriilor,în timp ce mineralele,vitaminele și antioxidanții prezenți în legumele boabe țin la distanță cancerul,diabetul și bolile cardiace.

Ce beneficii au lintea și năutul

Doar o ceașcă de linteconține 18 grame de proteine și 37% din necesarul zilnic de fier recomandat. Lintea este un excelent înlocuitor al cărnii și este disponibilă sub mai multe varietăți. Lintea maro este cea mai populară și mai moale,în timp ce cea verde are o consistență mai fermă și o aromă ușoară,dulce.

Năutul,întâlnit și sub numele de fasolea garbanzo,este cunoscut ca bază pentru hummus. Însă boabele de năut sunt,de asemenea,minunate în salate,supe sau prăjite,pentru o gustare crocantă. Acest tip de leguminoase conține fibre,care îmbunătățesc sănătatea digestivă,precum și antioxidanții și alte ingrediente care ajută la reglarea glicemiei și mențin inima sănătoasă.

Problema este că legumele boabe au o reputație proastă. Nu numai că sunt asociate cu flatulența,dar ideea de a înmuia fasolea uscată sau năutul peste noapte pare a necesita prea multă pregătire. Dar adevărul este că fasolea,lintea și năutul provoacă mult mai puțină suferință digestivă decât s-ar crede.

Sursa: articol preluat de pe eva.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.