Marile puteri își umflă mușchii! După ce SUA a lansat ”MAMA BOMBELOR”, Rusia amenință cu o noua ARMĂ teribilă- ZIRCON

Rusia a testat rachetele de croaziera hipersonice Zircon, capabile sa atinga viteze uimitoare de mai mult de 4000 de mile pe ora.

Acestea vor fi lansate de pe submarine rusesti de generatia a cincea. Testele finale ale rachetelor se desfasoara sub supravegherea ministerului rus al Apararii, care a dat unda verde proiectului de curand, noteaza Express.

Expertii in aparare spun ca rachetele pot ajunge la viteze de 5-6 ori mai mari decat viteza sunetului, 4500 mile pe ora (6436 km/h).

Submarinele de ultima generatie, Husky, care se afla inca un curs de dezvoltare, vor putea gazdui noile rachete. Ultimele teste au avut loc pe uscat, desi rachetele vor fi lasate de pe submarine maritime.

Zircon va inlocui rachetele P-800 Onyx si Kalibr NK, arme supersonice anti-nava care pot acoperi distante de pana la 2500 de mile (4500 km).

Se pare ca Zirkon, desi are vantajul vitezei, ar acoperi distante mult mai mici, de doar cateva sute de mile. Crucisatorul nuclear Petru cel Mare va fi dotat cu rachete Zircon pana in 2022, relateaza aktual24.ro.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.