Masala Chai, calea indiană către nemurire

foto: Assamica Agro

Da, India e saraca si inca o data da, India este murdara, si totusi a pastrat printre ruine secretele filosofiei sale ancestrale. Da, India vinde si ea beneficiile globalizarii (la preturi exorbitante pentru majoritatea populatiei!).

Gasesti si acolo Mall-uri si Star Bucks Caffe si cate si mai cate, dar mai gasesti si mancarea traditionala de la coltul strazii (daca te tine stomacul sa o mananci!) si in locul cafelei vandute in fel si chip din pahare nereciclabile pe care scrie numele tau, traditionalul secret indian al longevitatii: Masala chai.

Masala chai este bautura traditionala indiana si are numeroase proprietati benefice pentru organism. Dupa cum ii spune si numele (Masala chai) este un ceai negru amestecat cu multe mirodenii si lapte.

Printre proprietatile sale se numara urmatoarele: o bautura energizanta, antiinflamatorie, stimuleaza digestia este antiparazitara si antivirala si lista proprietatilor ar putea sa continue la nesfarsit. Dar care este explicatia tuturor acestor beneficii adunate intr-o singura ceasca de Masala chai? Evident, secretul consta in amestecul de mirodenii care nu numai ca fac bine luate individual, dar amestecate, prin efectul de sinergie, isi accentueaza proprietatile benefice.

Mirodenii pentru Masala chai

Ce se gaseste in Masala chai? Veti gasi in acest ceai un amestec de: ceai negru, cuisoare, cardamom, ghimbir, piper negru, scortisoara, nucsoara.

Ceai negru: Ceaiul negru are un efect energizant prin continutul de cafeina (cu toate acestea mult mai scazut decat al unei cesti de cafea).

Cuisoare: Cuisoarele au puternic efect antiviral datorita continutului mare de eugenol. Daca mirositi un ulei esential de cuisoare o sa fiti surprinsi ca miroase …a dentist.

Cardamom: Cardamomul este un detoxifiant puternic prin efectul sau diuretic. Ajuta la curatarea tractului urinar si imbunatateste functia renala.

Ghimbir: Ghimbirul este un ingredient cunoscut pentru efectele sale benefice asupra stomacului combatand greata, balonarea si constipatia.

Piper negru: Piperul negru stimuleaza digestia si secretia papilelor gustative.

Scortisoara: Scortisoara este un bun antibacterian.

Nucsoara: Nucsoara mentine creierul ascutit. Aceasta contine un compus organic natural numit miristicina, despre care se stie ca protejeaza creierul impotriva bolilor degenerative cum ar fi Alzheimer.

Puneti toate aceste beneficii impreuna, inmultiti efectul datorita sinergiei dintre elemente si mai adaugati si gustul delicios al unui ceai picant, si nu ramane decat sa invatati si voi cum sa va preparati Masala chai la voi acasa. Ceai negru delicios

Cum se prepara Masala chai?

Adaugati intr-o cana de apa o lingurita de ceai negru, 3-4 cuisoare pisate, 3-4 pastai de cardamom pisate (se pun numai semintele), un varf de lingurita de piper negru, un varf de lingurita de nucsoara pisata, un varf de lingurita de praf de ghimbir si scortisoara pisata (o jumatate de lingurita). Lasati-le sa deau un clocot impreuna si adaugati laptele (un sfert de cana). Lasati sa mai dea un clocot si dati-l de-o parte. Il puteti lasa la infuzat pentru cateva minute cu un capac deasupra. Eu folosesc lapte de soia bio (gasesc ca se combina mai bine ca si gust) si e ideal pentru cei care au intoleranta la lactoza.

Toate acestea fiind spuse nu mai ramane decat sa va urez Pofta Buna la Masala chai!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.