Medicamentul natural pentru a tratarea gastritei, utilizat de bunicii noștri

foto: Pinterest
Sucul de cartofi cruzi este pe lista de retete a multor oameni ca un medicament valoros si ca un instrument indispensabil pentru tratamentul multor boli.
Ce boli se trateaza cu suc de cartofi cruzi?
Inainte de toate trebuie sa retineti ca trebuie sa folositi numai suc proaspat de la cartofi tineri. In cartofii vechi se acumuleaza solanina – o substanta toxica care provoaca intoxicatie.
Pe intenet puteti gasi mai multe sfaturi cu privire la modul de utilizare a sucului de cartofi cruzi. Acest suc este recomandat pentru tratamentul tuturor bolilor, de la artrita la boli ginecologice.
Dar exista unele caracteristici care nu ar trebui sa fie ignorate. Inainte de orice tratament – consultati un medic.
La ce utilizau bunicile noastre sucul de cartofi cruzi? Mai ales pentru tratamentul gastritei, ulcerului gastric si duodenal. Acesta este un instrument excellent care amelioreaza imediat durerea si normalizeaza treptat digestia. Nu este foarte gustos, dar va obisnuiti cu gustul lui, atunci cand stiti ca il beti pentru sanatatea corpului dvs. Sucul de cartof cruzi este folosit pentru a depasi stresul, la acest suc de cartofi se adauga si doua bucati de suc de telina.
Care este natura acestui tratament? Cartofii contin mult amidon care reduce aciditatea.
Aciditatea ridicata si proasta functionare a tractului digestiv, face ca sucul gastric sa se duca in esofag. Ei bine, sucul de cartofi cruzi este foarte eficient impotriva arsurilor la stomac.
In plus, acest suc are proprietati laxative blande. Contine o anumita cantitate de fibre si ingrediente active care stimuleaza usor digestia.
Cum se pregateste sucul de cartofi cruzi?
Pentru a face sucul de cartofi cruzi aveti nevoie nu mai mult de 3 cartofi mijlocii. Cartofii trebuie sa fie galbui, nedeteriorati, fara nuante verzui, acestia sunt cei mai potriviti pentru acest scop.
Se taie cartofii si se pun in storcatorul de fructe. Tratamentul cu acest suc dureaza doua luni. Faceti o pauza de 10 zile si apoi beti sucul de cartof cruzi pentru inca o luna.
De multe ori ignoram cartofii, deoarece ii consideram alimente nesanatoase, insa ei sunt un medicament pentru diverse afectiuni.
Fiecare produs prezinta riscuri de obezitate, de zahar in sange, colesterol sau alte probleme. Prin urmare, este intotdeauna important sa fiti atenti la cantitatea si prelucrarea unui produs.
Intr-adevar cartofii prajiti ingrasa daca sunt prajiti in multa grasime si pre-tratati cu grasimi daunatoare, insa daca sunt gatiti in mod sanatos, acestia sunt foarte valorosi pentru organismul uman.
Promoveaza digestia
Cartofii sunt facuti in principal din carbohidrati. Ei stimuleaza digestia si, prin urmare, intotdeauna sunt recomandati pentru pregatirea piureurilor pentru copii si persoanele care au dificultati in digestia gastrica de alte alimente mai grele. Cartofii contin fibre benefice si acestea sunt baza pentru imbunatatirea functiilor tractului gastro-intestinal. Dar este important sa nu exagerati, pentru ca cartofii chiar fierti poate provoca arsuri la stomac in cantitati mari.
Ajuta la ingrijirea pielii
Cartofii sunt bogati in vitamina B complex si vitamina C, si minerale precum potasiu, magneziu, fosfor, zinc, care sunt esentiale si benefice pentru piele. Cartofii cruzi sunt frecati pe piele. Acest lucru este foarte eficient și direct aplicabil ca un remediu pentru o piele sanatoasa. De asemenea, sunt eficienti in arsuri solare si iritatii ale pielii. Puteti face o masca de fata prin amestecarea unui cartof crud ras cu 1/2 ceasca miere, pana cand veti obține un amestec destul de bun pentru a il aplica pe fata. Aceasta masca curata pielea fetei.
Reduc tensiunea arteriala
Deoarece cartofii sunt foarte bogati in fibre, ei au multe beneficii pentru cei care sufera de hipertensiune arteriala, si nu numai pentru ei. Fibrele joaca un rol in vasele de sange si de asemenea, previn aparitia blocajelor, complicatiilor, care pot fi preparate de hipertensiunea arteriala. Mai mult decat atat contine mai mult potasiu, care este important pentru reglarea nivelului de glucoza din sange. De asemenea imbunatateste absorbtia de insulina de catre organism.
Amelioreaza inflamatia
Cartofii sunt foarte eficienti pentru ameliorarea inflamatiei extern si intern. Datorita prezentei vitaminelor B si C, cartofii ajuta la ameliorarea inflamatiei in intestine si sistemului digestiv, in general. Daca aveti ulcer si leziuni in cavitatea bucala, acestea sunt alimente foarte potrivite.
Elimina stresul
Cartofii sunt una dintre cele mai bogate alimente in vitamina B6, care este esentiala pentru sanatatea si funcționarea normala a sistemului nervos. De aici concluzia ca alimentele pe care le mancati sunt esentiale pentru sanatatea mintala, nu doar fizica.
sursa: bewoman.ro