”Medicina nu cunoaşte cauza hipertensiunii”. Dacă afecțiunea nu are legătură cu inima, de ce se dau totuşi medicamente care reduc puterea acestui organ ?

 

“La majoritatea persoanelor nu există o cauză determinanta pentru apariţia hipertensiunii arteriale.”- Dr. Johann Georg Schnitzer

Boala este descrisă şi clasificată în “hipertensiune arterială esenţială sau primară”, dar depre cauzele bolii nu se ştie o iotă în mod sigur !

Ce medicamente se dau în cazul hipertensiunii arteriale de către medicina clasică ?

Medicamentul standard la hipertensiunea arterială şi pe care îl primesc aproape 100% din pacienţi este un medicament care conţine o substanţă numită betablocher şi care inhiba bătăile normale ale muşchiului inimii reducând randamentul ei natural. Prin această metodă inima nu mai bate cu amplitudinea necesară organismului şi acest lucru duce automat la scăderea presiunii sângelui în artere la fel ca şi atunci când un robinet la care se afla legat un furtun este închis un pic.

Randamentul inimii este redus prin betablocheri cu 20-40% şi acest lucru va duce inevitabil la:

– distrugerea sigură a muşchilor inimii şi ca urmare la boli cronice de inimă

– lipsa de putere şi energie

– oboseala cronică

– infecţii în sânge datorită lipsei de oxigen şi de sânge proaspăt în extremităţi

– slăbirea sistemului imunitar

– slăbirea tuturor organelor (toate organele sunt alimentate şi întărite cu sângele pompat de inimă.

– capacitate cerebrală scăzută

Alte medicamante date împreună cu betablocherii sunt medicamente care “subţiază” sângele, adică care alterează în mod artificial consistenta lui sau medicamente care dilată arterele.

Întrebarea 1: Dacă hipertensiunea nu are de a face cu inima – după cunoştinţele actuale ale medicinii – de ce se dau totuşi medicamente care reduc puterea inimii ?

Pentru că prin aceste medicamente se obţine cel mai rapid efect de reducere a hipertensiunii – efect dorit şi de pacienţi. Însă cu medicamente se produc efecte nefaste şi ireparabile asupra sănătăţii de care vor profita la urma cel mai mult tot fabricanţii de medicamente.

Întrebarea 2: Betablocherii vindeca hipertensiunea arterială ?

Bineînţeles că nu vindecă nimic pentru că inima are de a face cu tensinea arterială la fel de mult ca şi un robinet cu un furtun înfundat care este conectat la el. Prin închiderea robinetului nu se curăţa furtunul chiar dacă presiunea din acesta scade.

Întrebarea 3: De ce se dau totuşi betablocherii la hipertensiunea arterială dacă nu vindecă nimic?

Tocmai fiindcă nu vindecă se dau aceste medicamente. Dacă medicamentele ar vindeca ceva cine ar mai cumpăra aceste medicamente decenii întregi ? Scopul industriei farmaceutice este profitul şi nu vindecarea. Cu vindecarea nu se fac bani.

Întrebarea 4: De ce doctorii nu cauta o alternativă mai bună ?

Industria farmaceutică nu produce alte medicamente contra acestei afecţiuni şi ca urmare doctorii nu au ce să aleagă.

Betablocherii funtioneaza rapid (deşi distrug inima şi slăbesc întregul organism) şi acest lucru le este mai mult decât suficient celor mai mulţi “doctori”. Un doctor adevărat însă va căuta cauza bolii şi va încerca să o înlăture, dar un astfel de doctor este mai rar decât 7 cifre la lotto.

Întrebarea 5: Care este de fapt cauza adevărată a hipertensiunii arteriale ?

Dacă privim sistemul cardio-vascular îl putem compara cu o pompă de apă care ţine apa în circulaţie într-un lac artificial.

Acest sistem format dintr-o pompă (inima), furtun (vase sanguine), un filtru (rinichii).

Pompă de apă este aleasă de aşa natură să garanteze circulaţia ideală a apei.

Dacă presiunea din furtun creşte la un moment dat există numai două cauze posibile:

a) înfundarea furtunului

b) înfundarea filtrului (rinichii)

Reducând randamentul pompei de apă se scade tensiunea ridicată care apare în mod automat în furtun însă acest lucru nu duce la repararea problemei. Un instalator va face în acest caz ceea ce trebuie: el va curăţa flitrul înfundat.

În cazul organismului cauza hipertensiunii arteriale sunt rinichii.

Rinichii filtrează permanent sângele şi atunci când randamentul lor scade automat creşte tensiunea arterială căci inima nu îşi schimbă randamenetul în funcţie de cel al rinichilor.

De ce scade randamentul rinichilor ?

Rinichii omului sunt organele cele mai puternic legate direct de emoţii şi sunt afectaţi foarte puternic de supărări şi de emoţiile negative, îndeosebi de cele de durată (tristeţe, depresie, decepţii sentimentale, pierderea celor iubiţi, singurate).

Cei mai mulţi oameni încep să fac hipertensiune arterială după un deces sau o supărare care ţine mai mult timp.

În cazul supărărilor cronice rinichii nu mai pot lucra cum trebuie – se strâng de la tristeţe – şi reducându-se capacitatea lor de filtrare creşte în mod automat tensiunea din artere.

Şi conflictele şi enervările zilnice la oameni care nu sunt trişti sau depresivi duc la hipertensiune arterială, însă acest lucru este cauzat nu numai de randamentul slăbit al rinichilor (cei mai mulţi oamenii au rinichii slăbiţi şi înfundaţi) ci mai mult de ficat, care are o funcţie compensatoare la volumul de sânge aflat în circulaţie în organism.

Enervearea afectează în mod direct ficatul. Deci cauza numărul 2 la hipertensiune sunt conflictele emoţionale, certurile, care duc la tensiune emoţională şi ca urmare şi la tensiune în sânge.

Ca urmare voia bună şi echilibrul emoţional sunt factorii care vindeca cel mai uşor hipertensiunea arterială.

Fiindcă pacienţii nu ştiu acest lucru, de îndată ce au aflat că suferă de această afecţiune ei vor lua medicamentele precrise de medic ani de zile – chiar dacă necesitatea lor dispare – fiind convinşi că boala este nevindecabila şi că trebuie să ia aceste medicamente o viaţă întreagă.

Un alt factor important la hipertensiune este ficatul.

Ficatul acţionează ca un rezervor de sânge care menţine cantitatea de sânge din organism la nivelul necesar – asemănător cu rezervoarele de dilatare folosite la instalaţiile de încălzire Oricine a văzut un ficat de animal îşi poate da seama uşor ca acesta este asemănător unui burete care conţine mult sânge.

La mişcare muşchii trebuie alimentaţi cu sânge şi acestea este eliberat de ficat care îl adună în timpul repausului.

Şi la enervare sau emoţii puternice ficatul eliberează acest sânge care se duce în zonele necesare, mai ales la cap unde se creează o congestie.

La un om cu ficatul sănătos sângele se retrage repede înapoi în ficat după efort sau eneervare, pe când la unul cu ficatul afectat acest lucru nu se mai petrece în mod rapid.

Din cauza afecţiunilor ficatului care, ca şi cele la rinichi le are aproape orice om din ziua de azi mai mult sau mai puţin datorită la mai mulţi factori (alimentaţie nesănătoasă, lipsa de mişcare, toxine acumulate, calculi renali şi bliari) ficatul nu mai poate îndeplini această funcţie în mod ideal iar compensarea cantităţii de sânge din arterii nu mai poate fi făcută în timp util ducând la valori mărite de tensiune.

Un ficat bolnav şi enervările duc deci la valori şi mai mari ale tensiunii arteriale decât în cazul unui ficat sănătos.

Şi acest lucru este cunoscut: bolnavii despresivi şi mânioşi fac tensiune şi mai mare decât cei care sunt numai depresivi.

Deşi cauza primară a hipertensiunii este pe plan organic sistemul renal, ficatul are deci o influenţă destul de mare asupra valorilor ei.

Al treilea factor la hipertensiunea arterială, care este însă minor, este pierderea elasticititatii arterelor.

Arterele elastice sunt în stare să compenseze prin umflare o parte din tensiunea marita apărută, în timp ce arterele rigide şi cu elasticitatea alterată vor păstra creşterea presiunii arteriale la valoarea cauzată de emoţia creeata.

Factorii zilnici care duc la variaţia tensiunii arteriale în cazul hipertensivilor cronici, datorate rinichilor, emoţiile negative şi enervările, aşa cum ştie orice hipertensiv din proprie experienţă.

Întrebarea 6: De ce doctorul meu nu ştie toate lucrurile acestea ?

Doctorii au fost învăţaţi cândva la facultate – în mod evident greşit – că hipertensiunea nu are cauze şi că se tratează cu betablocheri.

Majoritarea doctorilor au rămas la acest stadiu de necunoaştere totală, stadiu la care a rămas şi “ştiinţa” oferită de industria farmaceutică de mai multe decenii.

În ultimii 30 de ani nu s-a făcut un singur pas inaintre pentru vindecarea hipertensiunii căci, cine are oare nevoie de un pas înainte, când se câştigă atâţia bani cu betablocheri şi cu alte medicamente ?

Timp de cercetare proprie şi mai ales de gândire doctorii din ziua de azi nu deţin, iar ei, ca şi cei mulţi “oameni de ştiinţă” se mulţumesc cu ceea ce ştiu deja.

Cum se poate vindeca hipertensiunea în mod adevărat

Pentru a vindeca hipertensiunea există un singur mod real şi eficient: trebuie vindecată sau eliminată depresia, supărarea sau tristeţea pacientului !

Acest lucru se poate face în mod efectiv cu ajutorul homeopatiei sau prin schimbarea modului de viaţă.

Oamenii care se enervează uşor trebuie să îndepărteze sursele conflictelor şi să încearcă să se stapanesca.

În cazul hipertensiunii trebuie tratate cu remedii naturiste atât organele (rinichii şi ficatul) care duc la creşterea ei dar mai ales cauzele psihice care duc la dereglarea acestor organe: supărarea, depresia şi enervarea.

Acest lucru se poate face cel mai efectiv şi precis cu ajutorul remediilor homeopate.

Tratamentul cu betablocheri şi subţietori de sânge aduce numai daune întregului organsim şi nu vizează deloc cauza adevărată a bolii, făcând bolnavii dependenţi de aceste medicamente pentru decenii întregi.

În plus, în acest caz este evident faptul că doctorii dau la hipertensiune un medicament pentru inima când de fapt cauza bolii nu este cunoscută şi nici atribuită inimii !

Acest tratament este tot aşa o mare prostie ca şi reducerea randamentului pompei de apă în loc de desfundarea filtrului pentru un instalator.

Dacă un instalator ar face aşa ceva ar fi concediat imediat. Doctorii fac acest lucru de decenii întregi, fără nici măcar să se întrebe care este cauza acestei boli.

Mulţi bolnavi care au reuşit să depăşească stadiul depresiv nu mai au hipertensiune şi nu mai au ca urmare nici nevoie de medicamente, dar se iau mai departe din obsinuinta sau din cauză că doctorii lor nu le spun că nu mai sunt necesare.

Frică de “a se întâmpla ceva” este menţinută şi innoculata de sistemul medical şi aceşti betablocheri se dau în cele mai multe cazuri decenii întregi deşi necesitatea lor dispare des de la sine în multe cazuri.

Alternative eficiente la betablocheri

O alternativă naturală foarte eficientă la betablocheri şi mult mai sănătoasă şi care funcţionează pentru cei mai mulţi bolnavi, este remediul naturist de la plafar cu numele de “Regulator de tensiune”.

Remediul costă 25 de lei şi se poate găsi peste tot unde este un magazin naturist gen plafar.

Remediul merită încercat, deşi nu poate ajuta pe toţi dat fiind factorii diferiţi care cauzează mărirea tensiunii cât şi organele afectate.

Mult mai eficiente la vindecarea cauzelor hipertensiunii ar fi deci drenoare renale şi hepatice, remedii care înlătura depunerile din rinichi împreună cu remedii naturale contra depresiei sau a irascibiliatii.

Sursa: sanatate.findtalk.biz

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.