Merele ”negre de diamant” sunt reale și se vând la prețuri uluitoare. De ce nu le găsiți

Merele „diamantul negru” sunt un soi Hua Niu, care își are originile în Noua Zeelandă, iar mai apoi a fost importat în China, unde a fost plantat în Nyingchi, Tibet și a fost cultivat în continuare datorită climei și a tehnologiilor de altoire folosite de fermierii locali, screie realitatea.net.

Merele „diamantul negru” sunt mov, lucioase și au o textură plăcută. La exterior sunt frumoase ca un diamant, de unde au și căpătat acest nume. Este impresionant faptul că acest soi nu are nevoie de fertilizare, este rezistent la frig și are o protecție naturală împotriva paraziților și a insectelor.

Cu toate acestea ele sunt considerate rare, deoarece cresc în zonele muntoase la o altitudine de 3500 m deasupra nivelului mării. Au nevoie de multă lumină solară și raze ultraviolete. Datorită acestor particularități geografice, Nyinchi este perfect pentru cultivarea acestui soi de mere.

În 2011 agricultorii au plantat o livadă de fructe cu o suprafață de aproximativ 50 hectare (500 mu). În 2012 ei au plantat merii, iar în următorii 3 ani au muncit din greu pentru a-i crește. Merele „diamantul negru” apar pe piață la sfârșitul lunii octombrie și se vând timp de aproximativ 2 luni.

În plus numai 30% din merele negre coapte corespund standardelor, de aceea volumul total este extrem de scăzut.

Din cauza prețului înalt aceste mere nu se prea consumă, iar fermierii sunt conștienți de acest lucru, preferând să cultive alte fructe, față de care cererea este mai mare.

Din cauza volumului mic, producătorii chinezi au decis să transforme merele negre într-o marfă exclusivă. Acestea sunt vândute, în mare parte, în pungi cadou a câte 6 sau 8 fructe, iar clienții care doresc să le achiziționeze trebuie să facă o comandă.

sursa: mesaj.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.