Metoda naturală cu care alungi insectele. Vei avea niște seri minunate de vară

foto: i Creative Ideas

Tantarii sunt unul dintre cele mai enervante lucruri pe care le infruntam in timpul verii. Pot transforma cele mai relaxate seri in gradina intr-o fuga nebuna si un concurs de palmuit picioarele. Pe langa asta, mai sunt si o multime de alergii si virusuri periculoase precum Zika, ce pot fi transmise prin intepaturile acestor insecte.

Solutiile din comert nu sunt nici ele mai placute. Mirosul si toxinele continute pot fi daunatoare la fel ca muscaturile de tantari.

Alternativa? Chiar daca nu iti vine sa crezi, este zatul de cafea!

Zatul de cafea este cea mai buna solutie pentru a alunga insectele, cum ar fi tantarii, viespile si albinele. Acestea au un simt olfactiv extrem de dezvoltat si zatul de cafea, care are un miros incredibil de puternic atunci cand este ars, le innebuneste.

Cum se foloseste?

Ia zatul de cafea, pune-l intr-un bol si acopera-l  cu folie de aluminiu. Lasa bolul intr-un loc uscat si intunecos, pentru a se usca complet.

Apoi, pozitioneaza zatul de cafea pe o suprafata plana si da-i foc, cum aprinzi betisoarele parfumate. Daca esti inauntru si incerci sa scapi de tantari, deschide geamurile. Daca folosesti zatul de cafea afara, lasa bolul intr-o locatie centrala. Inca te mai sacaie tantarii? Adauga foi de dafin in zatul de cafea si lasa-le sa arda impreuna.

sursa: lamaie.desanatate.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.