Metode simple şi sigure prin care putem scăpa de impurităţile din organism- detoxifierea prin băi la picioare sau băi generale. Cum procedezi

foto: Pinterest

Nu întotdeauna organismul nostru poate să elimine o varietate de toxine şi chimicale care sunt ingerate zi de zi. O metodă simplă şi sigură prin care putem scăpa de impurităţile din organism constă în detoxifierea prin băi la picioare sau băi generale.

Ele pot fi făcute şi acasă, iar utilizarea lor frecventă ne ajută să ne detoxifiem organismul şi să trăim o viaţă sănătoasă.

Băi la picioare

Ingrediente:

  • sare de mare sau sare grunjoasă
  • argilă/argilă din bentonită (de la farmacie)
  • oţet de mere organic
  • apă fierbinte

Cum se procedează:

Într-un lighean se adaugă apă fierbinte, suficientă cât să ajungă până la glezne. Se dizolvă 1/2 ceaşcă de sare în apa din lighean.

În timp ce apa se mai lasă la răcit, pentru a ajunge la o temperatură suportabilă, se amestecă într-un bol de ceramică, cu o lingură de lemn, 2 linguri de argilă cu 1 lingură oţet de mere organic.

Pasta obţinută se întinde pe tălpi şi se lasă să se usuce timp de 10 minute. Se introduc apoi picioarele în lighean, timp de 15 minute.

Procedura se face de 1-2 ori pe săptămână. Pe lângă eliminarea toxinelor şi fortificarea întregului organism, aceste băi relaxează şi oferă un somn liniştit, alină durerile articulare, combat bătăturile, crăpăturile, febra sau durerile de cap.

Baie detoxifiantă, generală

Ingrediente:

  • 2 căni sare Epsom
  • 1 cană argilă din bentonită
  • 1 linguriţă de sare grunjoasă
  • jumătate de linguriţă de cărbune activ (pulbere)

Cum se procedează:

Se umple cada cu apă fierbinte, a cărei temperatură să ajungă la 38-39 de grade Celsius. În cada plină se pun toate ingredientele.

Baia detoxifiantă durează minimum 10 minute şi maximum 30 de minute. Se şterge corpul cu un prosop şi se mănâncă apoi o portocală sau un bol de fructe de pădure proaspete (sau congelate). Se bea suficientă apă.

Baia se face o dată pe săptămână şi ajută la purificarea sistemului limfatic şi ficatului, având, de asemenea, efecte benefice asupra vezicii biliare, tenului şi sistemului digestiv. ⇒ Întrucât majoritatea toxinelor au sarcina pozitivă, argila cu sarcină negativă (argila din bentonită) absoarbe toxinele din corp şi le menţine blocate. Mai mult decât atât, atrage paraziţii.

Sursa: topremediinaturiste.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.