”Minge luminoasă imensă” deasupra Siberiei

foto: epochtimes-romania.com

Fotograful Serghei Anisimov se afla în oraşul Salehard, care este situat în Cercul Arctic, când a văzut lumina bizară.

„Pentru câteva minute nu am înţeles ce anume se întâmpla. Mingea luminoasă s-a ridicat din spatele copacilor şi s-a îndreptat în direcţia mea. Prima dată m-am gândit că era vorba de lumina unui reflector foarte puternic, dar viteza cu care se schimba totul în jur m-a făcut să îmi schimb acea părere. Mingea a început să se transforme într-o arcadă şi treptat s-a disipat.”, a declarat fotograful, citat de epochtimes-romania.com.

foto: youtube.com

Sursa fenomenului bizar nu a fost confirmată deocamdată. Câţiva experţi au sugerat că probabil a fost vorba de emisii reziduale ale lansării a patru rachete balistice intercontinentale RS-28 Sarmat, efectuată joi de armata rusă. În 2009, o lansare eşuată a unei rachete a creat un fenomen atmosferic similar. Alţii au sugerat că lumina a fost provocată de aurora boreală, fenomen cunoscut şi sub numele de Luminile Nordice.

Oricum, autorităţile ruse au fost bombardate cu sute de relatări privind OZN-uri, după ce rezidenţii din nordul Siberiei au văzut pe cer „mingea luminoasă imensă”.

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *