Momente din zi în care, dacă bei apă, te vindeci

Pentru că organismul nostru este format 70% din apă, ca să funcționeze eficient, acesta trebuie să fie mereu hidratat. Consumată la timp, apa are efecte miraculoase asupra organismului și poate preveni mai multe boli.

Bea apă dimineața

Dacă bei apă dimineața, pe stomacul gol, imediat ce te-ai trezit, vei îmbunătăți funcționarea organelor interne. Pentru organism va fi, de fapt, o alimentare cu combustibil. În plus, vei elimina mai ușor toxinele din corp și te vei încărca cu energie pentru întreaga zi.

Bea apă înainte de masă

Un pahar cu apa băut cu jumătate de oră înainte de masă va contribui eficient la îmbunătățirea digestiei și la reglarea tranzitului intestinal. Totodată, este o metodă eficientă în susținerea dietelor, senzația de sațietate instalându-se mult mai repede.

Bea apă la ora 17:00

În jurul orei 17:00 în organismul uman apare hipoglicemia fiziologică care se manifestă prin creșterea poftei de dulce. Concomitent, se poate manifesta și o stare de oboseală și senzația de dulce, practic de calorii, poate crește considerabil. Pentru a trata aceste efecte adverse trebuie să consumi minim un pahar cu apă în jurul orei 17:00. Stomacul va transmite semnale de preaplin, iar creierul, care este în proporție de 75% apă, va funcționa mai eficient.

​Bea apă înainte de duș

Conform specialiștilor în domeniu, este recomandat să bei cel puțin un pahar cu apă înainte de a face duș pentru a scădea tensiunea arterială. Această metodă este de un real ajutor persoanelor care se confruntă cu hipertensiune arterială.

Bea apă înainte de culcare

Apa este un bun remediu contra afecțiunilor cardiovasculare, iar dacă este băută înainte de culcare previne infarctul.

Sursa: unica.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.