(FOTO) ”Trenul Apocalipsei”, concurența scutului antirachetă din România şi Polonia

tren2

Rusia se pregăteşte să contracareze scutul antirachetă din România şi Polonia. Kremlinul ar urma să folosească trenuri încărcate cu rachete nucleare, susţin surse din cadrul industriei de apărare ruseşti, citate de agenţia de presă rusă Regnum. Informațiile a fost preluată şi de jurnaliştii de la Sputnik, un portal internaţional de ştiri al guvernului de la Moscova.

Noua generaţie de trenuri, care lansează rachete nucleare, ar urma să intre în dotarea armatei ruse în 2020, adică la doi ani după instalarea completă a scutului antirachetă european.

Garniturile militare încărcate cu arme atomice arată la fel ca unele civile, ceea ce le face uşor de ascuns.

tren1

Însă nu doar Rusia face pregătiri pentru o viitoare confruntare. NATO ia în considerare crearea, la cererea României, a unei flote la Marea Neagră.

Despre „Trenul Apocalipsei”, cum a fost denumit de Occident, se vorbește încă de la sfârșitul anului 2014. Este un tren special, pe care sunt plasate rachete nucleare și sistemele de control. Rușii vor să pună la punct cinci astfel de trenuri, iar fiecare dintre ele ar fi capabil să distrugă un oraş întreg.

tren4

Astfel de sisteme militare au fost în serviciul armatei sovietice şi ulterior al armatei ruse până în 2005, când au fost eliminate în baza acordului ruso-american privind distrugerea armelor strategice ofensive.

tren3

sursa: stiripesurse

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.