O stație spațială se prăbușește pe Pământ. Iată în ce țări europene vor cădea bucăți

foto: realitatea.net

Agenția Spațială Europeană (ESA) a calculat o suprafață aproximativă în care ar putea cădea bucăți din stația spațială chineză Tiangong-1, ce se va prăbuși pe Pământ la sfârșitul lui 2017 sau începutul lui 2018 în Europa.

Cea mai mare parte a corpului stației spațiale chineze o să ardă în atmosfera Pământului atunci când aceasta se va prăbuși la finalul anului acestuia sau la începutul anului viitor.

În condițiile în care unele fragmente vor ajunge la sol, acestea vor cădea cel mai probabil pe o suprafață ce include Spania, Portugalia, Italia, Bulgaria și Grecia, scrie Sputnik, care citează comunicatul ESA, conform realitatea.net.

Agenția Spațială subliniază că momentul și locul prăbușirii nu pot fi calculate cu exactitate nici cu puțin timp înaintea intrării în atmosferă a stației spațiale.

ESA a mai precizat că în istoria misiunilor spațiale nu au fost înregistrate victime din cauza fragmentelor căzute din spațiu pe Pământ.

Stația spațială Tiangong-1, care cântărește 8,5 tone, a fost lansată în 2011 și a fost folosită pentru câteva misiuni în cadrul programului spațial al Chinei.

În 2016, după mai multe luni de speculații, oficialii chinezi au admis că au pierdut controlul asupra stației, care urmează să se prăbușească pe Pământ.

sursa: realitatea.net via independent.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.