Obiceiurile și alegerile care îți scurtează mult viața

foto: es.pngtree.com

Cât de mult vei trăi depinde, în mare măsură, și de obiceiurile și alegerile pe care le faci zilnic. Vezi care sunt cele care îți scurtează viața.

Viața sexuală nu îți influențează doar starea de spirit, ci și speranța de viață. Un studiu recent, efectuat de cercetătorii britanici, a arătat că bărbații în vârstă, care fac sex o dată pe lună, au un risc de deces de două ori mai mare decât cei care întrețin relații intime o dată pe săptămână. Beneficiile sexului sunt nenumărate. Pe lângă faptul că arde calorii, crește bătăile inimii, eliberează substanțe care îți calmează mintea și corpul și scade tensiunea arterială.

Nu dormi destul

Somnul este un alt factor care are un cuvânt de spus când vine vorba de cât de mult vei trăi. Cercetările au arătat că oamenii care suferă de insomnii sau nu dorm cel puțin 7-8 ore pe noapte au un risc mai mare de deces prematur. Prea puține ore de somn scad funcțiile sistemului imunitar, cresc riscul apariției bolilor de inimă, măresc tensiunea arterială, te predispun la creșteri în greutate și diabet. Specialiștii recomandă să te culci în fiecare seară la aceeași oră și să eviți să mănânci, să bei sau să folosești dispozitivele electronice cu cel puțin două ore înainte să adormi.

Te lași afectată de oamenii răi

Nimeni nu ține aproape oameni care îi indispun sau îi fac să se simtă prost, dar când vine vorba de colegii de muncă, nu prea ai ce să faci. Studii recente au arătat că persoanele rele sau ignorante sunt foarte periculoase pentru sănătatea unui individ și îi scurtează speranța de viață. Dacă nu te poți desprinde de ei, poți, cel puțin, să înveți să trăiești cu ei fără să te lași afectată.

Ești introvertită

Nu este nimic rău să îți placă să petreci timp singură, dar nu face din asta un obicei. Cercetătorii spun că lipsa relațiilor sociale este la fel de periculoasă ca țigările sau alcoolul. O viață socială activă îți oferă numeroase beneficii, precum influență, încredere în sine, sprijin la nevoie și îți mărește speranța de viață.

Nu râzi destul

Nu degeaba se spune că râsul este cel mai ieftin medicament. Studiile au arătat că oamenii care râd mult sunt protejați de boli de inimă, au un nivel mai scăzut de stres, au o tensiune arterială bună, sunt mai energici și aun un sistem imunitar foarte sănătos. Dacă nu ai motive să râzi, forțează-te, pentru că efectul este același.

Stai jos prea mult

Dacă stai jos mai mult de trei ore pe zi, îți scurtezi viața cu cel puțin doi ani, potrivit cercetătorilor britanici. Acest obicei, care pare inofensiv, crește riscul apariției cancerului, bolilor de inimă și tensiunii arteriale ridicate. Include în activitatea ta zilnică 30 de minute de mișcare pe zi și încearcă să te ridici de pe scaun cât de des poți.

Ți-e teamă de moarte

Tuturor ne este teamă de moarte, însă nu trebuie să faci din acest subiect o fobie. Dacă te gândești toată ziua la cancer, atacuri teroriste, dezastre naturale sau viruși mutanți, este cazul să te oprești. Bolnavii de cancer, care trăiesc cu teama că vor muri, au o speranță de viață mai mică, iar indivizii sănătoși, tulburați de aceeași frică, sunt afectați de hipertensiune arterială. Încearcă să mergi la terapie, fă meditație, yoga și scapă de aceste gânduri negative.

sursa: ziaruldeiasi.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.