Părintele Cleopa ne-a AVERTIZAT: „Bucureștiul va fi un morman de cristale de rășină”

parintele-ilie-cleopa-590x400

Părintele Galeriu spunea despre capitala României, într-un interviu: ”Bucureștiul era supranumit Micul Paris datorită desfrâului din perioada interbelică”

Arhimandritul Ilie Cleopa, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României,  a  vorbit în repetate rânduri despre sfârșitul lumii.  „Bucureștiul va fi un morman de cristal, de rășină”, a avertizat părintele.

Cele două volume intitulate “Convorbiri duhovnicești”, care au apărut în 1984 și 1988, cuprind 14 convorbiri cu părintele Cleopa. De altfel, în 1994, cele 14 convorbiri duhovnicești au fost reeditate. Astfel, a apărut o ediție specială intitulată “Lumina și faptele credinței”, la Mitropolia Moldovei și Bucovinei.  Convorbirea a opta, intitulată „Despre îngeri, moarte, viața viitoare și judecata de apoi” , tratează tema sfârșitului lumii. Întrebat de ce trebuie să fie sfârșitul lumii, părintele Cleopa răspunde: „Spun Sfinţii Părinţi că pentru patru pricini trebuie să fie sfârşitul lumii. Ca să se arate dreptatea lui Dumnezeu în toată desăvârşirea ei; ca să se arate nedreptatea oamenilor faţă de poruncile lui Dumnezeu; să se pedepsească păcatele şi fărădelegile lumii de la întemeierea ei până la sfârşitul veacurilor și ca să se răsplătească faptele bune ale drepţilor pe măsura credinţei şi a răbdării lor”. Duhovnicul spune și că nimeni nu știe când va fi sfârșitul lumii: “Aceasta este o mare taină a lui Dumnezeu. (…) Vor urma numeroase semne între oameni, pe pământ și în univers, care vor prevesti apropierea venirii lui Hristos. După aceste semne vom cunoaște cât de aproape este venirea Domnului la judecată”.

“Oamenii vor căuta  moartea…”

Într-o înregistrare audio de prin anii ’80, părintele Cleopa spune: “Numai rachetele de pe un singur submarin atomic, citeam în ziarul Scânteia, pot să distrugă Europa de trei ori, să o facă un câmp radioactiv pustiu. Nu o să mai existe oraşe, sau munţi sau păduri… Toate-s pregătite pentru Ziua Mâniei cea mare a lui Dumnezeu, care va veni să ardă Pământul… Pământul va fi tot de jăratec. Munții și dealurile se vor topi ca ceara, pădurile vor arde ca fânul. Se vor topi popoarele pământului ca picăturile din cadă și vor fi cei rămași ai pământului mai rari ca piatra safirului. Bucureştiul va fi un morman de cristal, de răşină. Unde-a fost pădure ai să vezi smoală, nimic nu se mai alege din lumea asta”. Duhovnicul a avertizat: “Vor căuta oamenii moartea, şi moartea nu va veni”.

“Tot ce-i viu distruge”

Și lucrarea “Ne vorbeşte Părintele Cleopa”, apărută la Editura Episcopiei Romanului 1995-2000, tratează tema sfârșitului lumii. „Vezi că spune de bomba cu neutroni la Apocalipsă: «Iată au ieșit de la fața Mielului niște lăcuste și acestea aveau putere mare de vătămat în cozile lor. Și am auzit un glas de la tronul Mielului: Nu vătămați iarba pamântului, nici copacii, nici florile, nici toate cerealele lumii, numai pe oameni să-i vătămați cinci luni de zile». Războiul neutronic. Bomba cu neutroni îți lasă pomii înfloriți. (…) Atât o să dureze războiul neutronic. Cinci luni de zile n-ai să te poți păzi nici în casă, nici în beci, nici în apă, nicăieri, nicăieri. Unde te-a ajuns… Tot ce-i viu distruge. Asta-i bomba cu neutroni”, avertizează părintele Cleopa.

Dumnezeu, prin mare mila Lui, ne dă șansa să îndreptăm lucrurile. Să fim mai buni cu semenii noștri și să ne rugăm la Cel de Sus să aibă milă de noi. Orice problemă are o rezolvare sau chiar mai multe…

SURSA18

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.