Planta care are capacitatea de a distruge 98% dintre celulele cancerului la plămâni

Artemisia sau „pelinul dulce” are capacitatea de a distruge 98% dintre celulele cancerului la plamani in numai 16 ore, au anuntat oamenii de stiinta de la University of California.

Potrivit cercetatorilor americani, simpla utilizare a artemisininei, o substanta izolata din pelinita, planta cu flori galbene si miros placut, poate reduce dezvoltarea celulelor canceroase in plamani cu 28%. Dar in combinatie cu fierul, efectul devine absolut uluitor: cancerul dispare in totalitate.

In acelasi timp, dupa efectuarea mai multor experiemente s-a constatat ca pelinita nu are efecte negative asupra celulelor sanatoase. In trecut, aceasta planta cu gust amar era folosit cu succes impotriva malariei. „Rezultatele tuturor analizelor realizate au demonstrat ca artemisinina controleaza cresterea celulelor canceroase. Concret, ea opreste factorul de transcriere E2F1”, au subliniat autorii studiului.

„Este un rezultat foarte promitator”, a comentat Gary Poser, chimist la Universittea Johns Hopkins din Baltimore. „Este cu adevarat un progres imens”, a adaugat el.

Artemisinina a fost pentru prima data izolata in 1972 de savantii chinezi Henry Lay si Narendra Singh, de la Universitatea din Washington, care au folosit-o in tratarea malariei in timpul razboiului din Vietnam.

Merita mentionat ca, potrivit unui recent studiu elaborat de cercetatorii Universitatii Windsor, din Canada, radacinile de papadie ar fi mult mai eficiente decat chimioterapia, aceasta planta avand capacitatea de a ucide 96% din celulele leucemiei mielomonocitare in 48 de ore de la asimilare.

Intamplarea a facut ca profesorul Caroline Hamm, expert in cancerologie, sa descopere proprietatile aproape miraculoase ale acestei plante, dupa ce a constatat ca una dintre pacientele sale, a carei stare de sanatate se ameliora, consuma regulat ceai de radacina de papadie in sala de asteptare.

Hamm a decis sa studieze acest lucru si a apelat la un biochimist, Siyaram Pandey, profesor la Universitatea Windsor. Ajutat de studenti, el a testat sangele diferitilor pacienti, ajungand la concluzia ca „extrasul de radacina de papadie a ucis celulele intr-un mod foarte selectiv. Fara a se atinge de celulele sanatoase, substanta a ucis doar celulele canceroase”.

Articol relatat de portalul incomemagazine.ro.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.