Planta care te poate pune pe picioare, recunoscută ca fiind cea mai utilă în tratarea diverselor afecțiuni

Iată care este planta cotată ca fiind cea mai eficientă la vindecarea feluritelor afecțiuni ale organismului, planta care te poate pune pe picioare.

Chinezii sunt obișnuiți să facă suc din păducel fermentat, lucru care a fost datat încă de acum 2000 de ani. Se crede că pe atunci avea un loc bine-stabilit din punct de vedere religios.

Legenda spune că Iisus a purtat o coroană de spini de păducel.Păducelul conține ingredienți activi cu acțiune de antioxidare. În flori are uleiuri, glicoside și trimetilamine dar și oxiakantină. Fructele conțin uleiuri, tanini, saponini, glicoside și fructoză și de asemenea potasiu, sodiu, calciu și sare de acid fosforic.

Pe lângă beneficiile pe care le are, păducelul este foarte bun în prevenirea atacurilor de cord. De asemenea, este ideal pentru colesterol, întărirea vaselor sanguine și pentru crize cardiace.

Această plantă este, așadar, folosită pentru a întreține sistemul circulator. Este recomandată după un atac de cord deoarece mărește fluxul sanguin, sprijină aciditatea și o nutrișie mai bună a celulelor miocardului. În general, orice persoană care este trecută de 50 de ani ar trebui să consume această plantă.

Alte aplicații

Are efect de calmare, ajută la oboseală, lipsa de energie, somn defectuos, amețeală, palpitații, anxietate, nervozitate și zgomot în urechi. De asemenea este bun și pentru menopauză. Sprijină evacuarea excesului de apă din organism, lucru care este util înc azuri de celulită, edeme și afecțiuni ale încheieturilor.

Păducelul întărește țesuturile conjunctive ale încheieturilor și este ideal în procesele de protejare a sistemului digestiv. Protejează împotriva radicalilor liberi și previne arteroscleroza.

Totuși, nu este recomandat pentru gravide și pentru femeile care alăptează.
Fructele acestuia se culeg în toamnă, atunci când încep să devină de un roșu deschis.

Picături de păducel – Strivește 20 de grame de frunze de păducel, pune peste ele 200 ml de alcool de 70% și lasă amestecul să stea trei săptămâni, după care strecoară și filtrează. Bea 20 de picături pe zi cu puțină apă sau suc.

Sirop de păducel – Pune fructe de păducel într-un blender și macină, după care lasă 24 de ore.Pune apoi pe foc mic și lasă să fiarbă 30 minute. Oprește focul și lasă să mai stea 30 minute. Strecoară și pune la frigider. Fructele le poți da din nou la blender și amesteca cu apă, după care strecoară-le foarte bine. Pune în sticle sterilizate și ia între 6 și 12 linguri pe zi.

Ajutor pentru miocard – Această formulă este ideală pentru cei care au suferit de atac de cord.
– 240 ml sirop de păducel
– 30 ml tinctură de gențiană
– 30 ml tinctură de ghimbir
– 30 ml tinctură de cactus grandiflora
– 30 ml de tinctură de ardei roșu
Preparare: Umple o sticlă cu jumătate de litru de sirop de păducel și apoi adaugă tincturile și amestecă bine. Bea o lingură de 5 ori pe zi.

SURSA: kilocalorii.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.