Populația descoperită în Insulele Canare, urmași ai atlanților: ”Pielea era albă, ochii albaștrii, iar ca înălțime aceștia aveau în jur de trei metri”

Atunci când europenii au ajuns în Insulele Canare, au descoperit o populație ariană. Pielea era albă, ochii albaștrii, iar ca înălțime aceștia aveau în jur de trei metri.

Aceste persoane erau descrise ca fiind de o frumusețe absolută. Ei se numeau guanches. Ei practicau mumificarea și în urma analizei, cercetătorii au constatat că grupa de sânge predominantă era zero negativ.

Se consideră că Insulele Canare și Acores fac parte dintr-un continent care a dispărut în apele oceanului. Pe cele șapte insule au fost descoperite piramide care seamănă cu cele descoperite în America de Sud.

În anul 1406, atunci când francezii au ajuns pe aceste insule au avut surpriza să descopere o populație avansată în ceea ce privește tehnologia. Guanches erau izolați și se credeau singurii oameni de pe planetă. Ei au povestit francezilor că sunt supraviețuitorii unui cataclism, în urma căruia un vast continent a fost înghițit de ape.

Jean de Bethencour, conducătorul expediției, povestește în notele sale că acești indigeni s-au opus francezilor, mulți preferând să moară. În una dintre grote, francezii au descoperit cadavrele mai multor femei și copii care au preferat să se omoare în fața invaziei franceze.

În anul 1478, atunci când spaniolii au ajuns pe aceste insule, s-a declanșat o epidemie, numită modorra, care a decimat populația indigenă. Spaniolii au împărțit populația în două categorii distincte. Din prima făceau parte cei înalți, peste doi metri, ochii albaștri și pielea foarte albă și sensibilă. Din cea de a doua categorie făceau parte cei cu o statură mai mică, pielea mai închisă la culoare și capete foarte mari.

Guanches cunoșteau scrierea, astrologia, utilizau unelte din piatră bine meșteșugite. Lingviștii au constatat asemănări izbitoare între această scriere și cea a tuaregilor.

În ceea ce privește religia, guanches erau monoteiști, Soarele fiind elementul central. Cei care erau conducătorii indigenilor erau mumificați după moarte. Tehnica era una simplă. Cadavrul era expus mai multe zile la soare, iar intestinele erau conservate în vase speciale.

Referitor la arhitectură, pe insule au fost descoperite piramide formate din mai multe etaje și orientate către soare, pe o axă nord-sud.

Dacă în anul 1406 se estimase că numărul indigenilor guanches era de 70000, în secolul al XVI-lea, numărul acestora era de 20000.

Au fost avansate mai multe teorii cu privire la originea guanches. Unii cercetători susțin originea berberă, alții originea celtică și o altă categorie de cercetători merge pe ipoteza că aceștia sunt urmașii atlanţilor.

Până în secolul al XVIII-lea, supraviețuitorii guanches au trăit retrași în munții de pe insulă. Începând cu secolul al XIX-lea, când legislația le-a dat anumite drepturi, supraviețuitorii s-au integrat în viața socială și economică de pe insule.

sursa: efemeride.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.