Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, există 10 obiceiuri periculoase pentru creier. Trebuie să renunți la ele, urgent!

foto: Pittsburgh Post-Gazette

Creierul este un instrument impresionant care poate face minuni! Creierul este o parte extrem de importantă a corpului, deoarece reprezintă principalul „centru de control”.

Are mai multe funcții, responsabilități și sarcini, precum și stochează o mulțime de informații. Dar structura creierului poate fi ușor deteriorată, ceea ce poate provoca diverse probleme grave de sănătate și complicații.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, există 10 obiceiuri periculoase pentru creier:

1. Lipsa micului dejun. Mereu auzim că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar probabil știți și că majoritatea oamenilor uită de el. O noapte fără mâncare, plus fără micul dejun, înseamnă cu o cantitate insuficientă de substanțe nutritive pentru creier, iar dacă acest lucru se întâmplă mereu, aceasta poate duce chiar și la degenerarea creierului.

2. Somn prost. Insomnia pentru o lungă perioadă de timp, va accelera moartea celulelor creierului. Somnul asigură odihna și recuperarea corespunzătoare a corpului de la stresul primit în timpul zilei. De aceea, un somn bun ar trebui să fie mereu una dintre prioritățile dvs.!

3. Consumul ridicat de zahăr. Din păcate, zahărul se găsește aproape în toate produsele alimentare și băuturile pe care le consumăm. Iar un consum ridicat de zahăr distruge capacitatea organismului de a absorbi substanțele nutritive, ceea ce duce la epuizare și dezvoltarea bolilor cerebrale.

4. Supraalimentarea. Supraalimentarea duce la creșterea greutății corporale, balonare și, de asemenea, reduce capacitatea mentală și contribuie la întărirea arterelor din creier.

5. Fumatul. Acesta este unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri și, ca să nu mai vorbim de alte efecte adverse, el duce la o „uscarea creierului”, precum și la dezvoltarea demenței, cum ar fi boala Alzheimer.

6. Capul acoperit în timpul somnului. Poate părea ciudat, dar acest obicei reduce consumul de oxigen în timpul nopții. În plus, există un risc crescut de inspirare în exces al dioxidului de carbon.

7. Poluarea aerului. Funcționarea corectă a creierului necesită o cantitate extrem de mare de oxigen, de aceea, inhalarea constantă a aerului poluat reduce cantitatea de oxigen ceea ce afectează eficiența creierului.

8. Funcționarea creierului în timpul bolii. Astăzi trăim într-un asemenea ritm încât adesea, chiar și atunci când suntem bolnavi, trebuie să continuăm să ne facem treaba. Cu toate acestea, bolile sunt un semnal al organismului că trebuie să încetinești un pic și că creierul are nevoie disperată de odihnă. Prin urmare, lucrul în timpul bolii poate reduce eficacitatea creierului și poate dăuna acestuia.

9. Conversații rare. Conversațiile sprijină dezvoltarea și creșterea creierului, de aceea discuțiile intelectuale vor întări creierul și vor spori funcționalitatea acestuia.

10. Lipsa gândurilor incitante. Gândirea extinde creierul și îi menține funcționalitatea, de aceea acest lucru îmbunătățește foarte mult funcția creierului.

Sursa: noi.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.