Predicția lui Nikola Tesla din anul 1926 despre smartphone-uri

foto: kosmo.at

Smartphone-urile sunt la ordinea zilei acum: putem controla electrocasnicele cu ajutorul lor, putem sta pe internet, comanda taxiuri sau viziona filme.

Dar nu întotdeauna a fost așa. Iar în urmă cu un secol toate acestea păreau mai mult SF-uri.

Nu și pentru celebrul inventator Nikola Tesla. În anul 1926, acesta spunea că un om va putea transporta telefonul său în buzunarul vestei, va putea comunica instant cu alți semeni, va putea vedea și auzi în direct ceremoniile de inaugurare a președinților, va putea urmări finalele la baseball și bătălii live, ca și cum ar fi la fața locului.

Numai că realitatea nu era deloc așa în vremea aceea. Tesla descria un telefon mobil capabil să transmită video și audio, numai că pe atunci abia se inventase telefonul fix.

Reamintim, telefonul fix a fost inventat în 1876 de către Alexander Bell, iar invenția sa avea să ducă la înființarea gigantului AT&T.

Abia în 1973, la câtva zeci de ani de la predicția lui Tesla, inginerul Martin Cooper de la Motorola avea să prezinte primul telefon cu adevărat mobil. Primul serviciu de telefonie mobilă avea să apară la rândul său abia în 1983.

Primul smartphone avea să fie IBM Simon, lansat în 1994, dar adevărata revoluție avea să fie lansarea iPhone de către Apple, în 2007.

Restul e istorie…

sursa: vocea.biz

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.