Prepară așa ghimbirul, dacă vrei să elimini paraziții din intestine

foto: bukimsveiki.lt

Din ce în ce mai mulți oameni au început să aibă tot mai multă încredere în produsele naturale și în leacurile naturiste. Avantajul cel mai mare al acestora este că nu conțin substanțe chimice, comparativ cu produsele și medicamentele din comerț, dar și faptul că, în general, nu au efecte adverse asupra organismului.

Alimentele fermentate, cum ar fi murăturile, sunt apetisante şi foarte sănătoase. Astfel, consumul de alimente fermentate, care au un conţinut mare de prebiotice, introduce bacterii benefice în sistemul digestiv şi sprijină sănătatea intestinelor. În plus, prebioticele încurajează producţia de anticorpi naturali şi întăresc sistemul imunitar, prevenind astfel îmbolnăvirile.

Un exemplu foarte bun este ghimbirul murat, care poate fi folosit cu succes în tratamentul multor boli întrucât bacteriile benefice pe care le generează au capacitatea de a elimina paraziţii din intestine, iar gustul iute-acrişor este un semn că acesta este bogat şi în vitamina C, drept pentru care poate fi şi un bun antibiotic natural. Ghimbirul murat ajută printre altele şi la asimilarea fierului iar graţie conţinutului redus de grăsimi şi calorii, ghimbirul murat poate fi inclus în orice dietă.

Preparat în acest mod, ghimbirul poate trata şi alte afecţiuni cum ar fi deranjamentele stomacale, având şi capacitatea de a reduce colesterolul.

Cum să faci ghimbirul murat?

Ingrediente:

  • 250 de grame de rădăcină de ghimbir
  • o lingură de sare mare
  • 300 de ml de oţet de mere
  • 100 de grame de zahăr

Mod de preparare și consum:

Spală, apoi curăță de coajă ghimbirul, după care taie-l în fâşii cât mai subţiri cu putinţă. Freacă fiecare bucăţică în parte cu sare, apoi lasă-le să-şi ia sare circa 30 de minute. Aşază apoi ghimbirul într-un borcan sterilizat. Separat, fierbe oţetul şi zahărul, iar după ce zahărul s-a topit, toarnă amestecul fierbinte peste ghimbir. Închide capacul şi apoi înfăşoară borcanul cu un prosop, lăsându-l să stea aşa acoperit până a doua zi.

Următoarea zi ia borcanul şi depozitează-l în cămară. După aproximativ 14-18 zile este tocmai bun de consumat. Consumă ca atare, aşa cum consumi murături la fiecare masă. Nu trebuie să exagerezi, însă dacă este consumat zilnic, efectele sale terapeutice se vor simţi imediat!

Atenție! Nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa faptului că ghimbirul îşi va schimba culoarea (se va face roz), întrucât este semn că acesta este foarte proaspăt.

Sursa: moldova-suverana.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.