”Regulile de aur ale unei vieți sănătoase” puse pe hârtie de călugăriţa Hildegard von Bingen acum 1000 de ani

foto: gladysganiel.com

După o dispariţie de 800 sute de ani au fost redescoperite cunoştintele detaliate despre creatie, om, sănătate şi vindecare puse pe hârtie de călugăriţa Hildegard von Bingen acum 1000 de ani care a trait în Germania.

Aceste cunoştinte extrem de adânci au fost daruite omenirii de către de Dumnezeu Însusi ( de Iisus) aşa cum spune călugăriţa , care de fapt nici nu ştia să scrie şi nici să citească. Acest lucru subliniază faptul că Dumnezeu nu îi foloseşte pe cărturari şi întelepţi ca mediatori ci numai oameni simpli, umili şi cu dragoste de Dumnezeu.

Regulile de aur ale unei vieti sanatoase

Programul de sănătate descris de Hildegard se poate reduce la « 6 reguli de aur pentru viaţă”. După viziunile ei fiecare om este responsabil de sănătatea lui, sănătate care care poate fi atât influenţată din afară, prin alimentaţie, cât şi de dinăntru, din planul sufletesc, al gândirii şi al emoţiilor.

Aceste reguli sunt :

Selecţia corectă a mâncării şi băuturii. “Hrana voastra să va fie şi leacul vostru”.

Folosirea forţelor de vindecare din natură. “În toată creaţia, în copaci, plante, animale, păsări şi peşti, şi chiar în pietrele preţioase sunt ascunse forţe subtile cu putere de vindecare, pe care omul nu le poate cunoaşte fără că ele să îi fie revelate de Dumnezeu”

Ritmul potrivit în privinţa somnului şi al mişcării: “Căci atunci când omul doarme, măduva lui se odihneşte şi se întăresc oasele, sângele, se crează muschi noi, se unesc membrele şi se înmulţeşte mintea (raţiunea) şi cunoaşterea”.

Un raport echilibrat între lucru şi odihna (“ora et labora”). Raportul adecvat între lucru şi meditare ajută la recâştigarea pierderea puterii pierdută datorită stresului.

Curăţirea corpului de otrăvuri şi toxine. “atunci când lichidurile din corp îşi păstrează echilibrul, omul este sănătos. De îndată ce raportul dîntre ele se schimba, omul se înbolnăveste”.

Curăţirea corpului se poate face prin post, prin aplicarea de ventuze şi de lipitori terapeutice, prin lăsătul de sange din vena în mod terapetic, cu ajutorul la leacuri care curăţă trupul de toxine.

Impovărarea corpului datorita otrăvurilor şi substanţelor novice din mâncare, medicamente, îngrăşăminte chimice şi din zecile de mii de produse chimice dăunătoare din mâncare şi din mediul înconjurator din ziua de azi este destul de bine cunoscută dar foarte neconsiderată. Nici un medic nu ia în considerare acest factor de fapt cunoscut.

Daca deja în paradisul ecologic de acum 1000 de ani dezintoxicarea era necesară, cu atât mai împortantă este ea în ziua de zi.

După analiza oaselor s-a constatat că omenii din ziua de azi conţin de 1000 de ori mai mult plumb în corp – o substanţă neurotoxică cunoscută– decât oamenii care au trait acum 150 de ani.

Să nu mai pomenim metalele grele, radioactive, halogenele – iod, fluor, clor, brom – prezente nu întămplător chiar şi în sare, în pasta de dinţi, în multe plasticuri (PVC), chiar şi în apa de băut – precum şi sutele de mii de substanţe chimice artificiale, medicamente, hormoni artificiali, îngrăşăminte şi pesticide chimice nocive şi în ultimul timp chiar şi particulele “nano”, care sunt aşa de mici că ajung prin respiraţie direct în sânge şi în celulele umane şi nu mai pot fi oprite de plămâni.

Folosirea forţelor sufletesti.

După Hildegard (ca şi după Jakob Lorber sau după Biblie) postul ajută la curăţirea sufletului. Sufletul astfel întărit curăţă după aceea trupul şi îi redă omului sănătatea “Sufletul este pentru corp, ceea ce sucul vieţii din măduva copacului este pentru un copac şi puterea sufletului îşi crează forma precum copacul îşi crează forma lui.”

Aceşti şase factori sunt cei ce influenţează corpul în toate nevoile lui. Dacă ele sunt respectate, atunci bolile trupului şi ale sufletului sunt împiedicate şi ele ajută să ne păstrăm “humores” – adică sucurile bune, puterea şi bunăstarea. La aceste puncte se adaugă şi relaţia personală faţă de Dumnezeu.

sursa: leacuri.net

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.