Roua este considerată, din timpuri străvechi, un ”medicament” cu proprietăţi deosebite. Cum se adună și cum se utilizează roua vindecătoare

foto: topremediinaturiste.ro

Roua este considerată, din timpuri străvechi, un medicament cu proprietăţi magice.

Medicina modernă confirmă faptul că plimbările cu picioarele goale prin iarba plină de rouă consolidează imunitatea, echilibrează sistemul nervos, prevenind şi combătând o mulţime de boli.

Cum se adună roua vindecătoare

Înainte de toate, trebuie menţionat că roua vindecătoare se adună din zonele nepoluate, păduri şi pajişti aflate departe de oraşe, grădini.

Potrivit specialiştilor, roua dimineţii se strânge atunci când luna este în faza de scădere; seara sau înainte de răsăritul soarelui, întindeţi pe iarbă un prosop de bumbac foarte curat, iar când este îmbibat cu apă, stoarceţi-l într-un vas din sticlă sau din lemn (nu din metal!). Păstraţi lichidul într-un loc întunecat şi răcoros, cel mult o săptămână.

Cele mai bune efecte le are roua de pe trifoi, însă pot fi utilizaţi şi picurii de pe alte plante.

Creşte imunitatea şi combate răcelile

Vindecătorul rus Porfiri Ivanov, recunoscut pentru tratamentele sale cu apă îngheţată şi rouă, recomandă tuturor persoanelor terapia cu rouă.

  •  Umblaţi desculţi dimineaţa, pe roua proaspăt aşternută pe iarbă şi, mai ales, pe pietre. În primele zile faceţi plimbări scurte, de câte 5-7 minute şi măriţi timpul, treptat, până la maximum 20 de minute. După plimbare, picioarele nu trebuie clătite cu apă şi nici şterse. Această procedură se urmează timp de o lună.

Tratează bolile de piele (psoriazis, dermatită)

Terapia cu rouă are efecte revitalizante şi cicatrizante deosebite.

  • Găsiţi o pajişte largă, cu iarbă foarte curată, fără mărăcini, în care să vă aşezaţi pe spate (într-un costum de baie sau chiar cu trupul gol); începeţi a vă rostogoli la stânga şi la dreapta, lăsând roua să intre în contact cu trupul. Procedura se face dimineaţa, la răsăritul soarelui, în primele zile timp de 2-3 minute, iar ulterior până la maximum 5-7 minute. Fără a vă şterge, îmbrăcaţi haine curate, din in sau bumbac, şi faceţi câteva exerciţii fizice, pentru încălzire. Tratamentul se practică pe o perioadă de minimum 12 zile, fără restricţii de timp.
    roua

O plimbare prin iarba cu roua consolideaza imunitatea

Ameliorează simptomele varicelor

Dimineaţa, la primele raze ale soarelui, plimbaţi-vă pe o pajişte cu rouă, în şosete din bumbac. Odată înmuiate bine, şosetele nu se scot, ci se lasă să se usuce pe picioare.

Procedeul se repetă în fiecare zi, până la ameliorarea simptomelor.

Tratează afecţiunile ochilor

Terapia cu rouă tratează cu succes ulciorul, conjunctivita, eczeme ale pleoapelor. Se recomandă roua colectată de pe trifoi sau albăstrele.

  • Dimineaţa, la trezire, şi seara, înainte de culcare, se aplică pe pleoape două comprese înmuiate în rouă. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute. Tratamentul se urmează pe o perioadă de 2 săptămâni.

Utilă în ulcer duodenal, hemoroizi

În perioada tratamentului, este bine să se ţină o dietă cu legume.

  • Se administrează câte o jumătate de pahar de rouă, de 2 ori pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara, la 2 ore după cină, timp de 2 săptămâni.

Vindecă ciuperca piciorului

Plimbaţi-vă desculţi pe o pajişte, dimineaţa, timp de 30 de minute, iar seara, înainte de culcare, bandajaţi picioarele cu o pânză înmuiată în rouă. Lăsaţi să acţioneze întreaga noapte, cel puţin 8 ore.

sursa: topremediinaturiste.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.