Să tai o lămâie în 4, să presari peste feliile obținute sare și să le pui undeva lângă pat! Vei vedea în scurt timp ce rost au

foto: healthyfoodhouse.com

Lămâia are numeroase proprietăți terapeutice. Nu numai că îți dă energia de care ai nevoie când o consumi sub formă de suc, ci are beneficii mai puțin știute doar mirosând-o.

Probabil nu folosești lămâie foarte des. Poate că o storci într-un sfert de pahar cu apă sau asezonezi cu zeamă pieptul de pui. Acest fruct galben conține vitamine (A, B6, C și E), precum și cupru, calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc și fosfor, benefice pentru sănătate.

Data viitoare când mergi la cumpărături, ia și lămâi. Taie o lămâie în patru și așază fructele pe o farfurie. Presară peste ele sare și pune-le undeva lângă pat. Ce se întâmplă dacă faci asta? Iată ce spun specialiștii!

Alungă insomnia

Întrucât absorb energia negativă, ușurându-ți somnul, aruncă feliile de lămâie dimineața.

Te liniștesc

Mirosul feliilor de lămâie ameliorează simptomele stresului și te ajută să te relaxezi. Astfel, vei reuși să dormi mai bine. Totodată, remediul este sigur și pentru cei care suferă de insomnie.

Alungă insectele

Abia ai reușit să adormi și o muscă sau un țanțar îți perturbă somnul? Mirosul feliilor de lămâie alungă insectele care te deranjează când ți-e somnul mai dulce. Așa că, ține-le aproape de pat!

Normalizează tensiunea

Unii specialiști susțin că această practică poate scădea tensiunea arterială. Încearc-o să vezi dacă funcționează.

Îți dă energia de care ai nevoie

Se spune că aroma lămâilor crește nivelul de serotonină. Mai exact, după ce te vei trezi, te vei simți plină de energie, reușind să-ți duci treburile la până la capăt.

Împrospătează aerul din cameră

Mai presus de toate, feliile de lămâie împrospătează aerul din cameră. Așa că, apelează la acest remediu pentru a îmbunătăți calitatea aerului din locuința ta.

sursa: healthyfoodhouse.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.