Șapte produse ”magice”, care vă ajută la purificarea organismului

Unele alimente sunt deosebit de bune pentru curățarea organismului de substanțe toxice, care în mod inevitabil se acumulează în corp după numeroasele E-uri ingerate.

Șapte produse magice

1. Varza – buclată, varza de Bruxelles, conopida și broccoli – conțin enzime care ajută la „curățarea” ficatului și intestinelor de substanțe nocive.

2. Merele sunt bogate în pectină și fibre, care curăță intestinele de „deșeuri”. Cel mai bine e să consumați merele cu coajă, dar nu uitați să îndepărtați ceara, cu care sunt uneori acoperite fructele pentru o păstrare mai îndelungată.

3. Salata verde conține vitamine, minerale și acizi organici care îmbunătățesc digestia, accelerează metabolismul și previn depunerea de săruri.

4. Sfecla are efecte benefice asupra ficatului, rinichilor și vezicii urinare. Este plină de pectină, vitamine și minerale. Sfecla ajută corpul să absoarbă vitamina B. Sfecla fiartă și bulionul de sfeclă sunt un laxativ și diuretic bun.

5. Morcovii nu doar că sunt bogați în provitamina A și pectină, dar îmbunătățesc, de asemenea, metabolismul glucidic. Sucul proaspăt de morcovi are efecte benefice asupra activității rinichilor și a ficatului.

6. Prunele sunt bogate în fibre alimentare, fiind foarte utile pentru digestie și curățarea organismului.

7. Pâinișoare din cereale integrale practic nu conțin nici carbohidrați, nici zahăr, dar sunt foarte bogate în fibre. Deosebit de utile sunt pâinișoarele din secară, care conțin multe vitamine din grupa B.

Includeți cel puțin trei dintre aceste produse în dieta voastră de zi cu zi și rezultatul vă va face fericiti.

Sursa: rus-health.info

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.