Sare Neagră de Himalaya. Ai auzit de ea? Are o aromă foarte asemănătoare oului și nu măreşte tensiunea arterială

foto: lataifas.ro
Foarte putina lume a auzit de ea, dar sarea neagra are o compozitie chimica unica. Sarea neagra este formata din minereuri de sari care contin si cenusa vulcanica, lucru care ii confera culoarea.
Cea mai populară este sarea roz de Himalaya, dar se pare că mult mai bună este sarea neagră de Himalaya, sau „sarea vulcanică”, așa cum mai este numită. Acest sortiment este deosebit de gustos. Consumată în stare crudă, are o aromă foarte asemănătoare oului. Pe lângă fier și multitudinea de minerale concentrate în ea, sarea neagră conține un element unic: cenușă vulcanică. Aceasta dă sării culoarea neagră specifică. În cenușa vulcanică se găsesc numeroși nutrienți activi, care au o structură naturală unică. Are de asemenea un miros înțepător care se datorează conținutului de sulf.
Beneficiile sării negre
Conform medicilor si specialistilor, aceasta este cea mai sanatoasa dintre toate sarurile, putand fi consumata in siguranta si de catre persoanele cu hipertensiune, dar si de cei care tin o diera saraca in sare.
Nu măreşte tensiunea arterială
Sarea neagră reprezintă o alternativă ideală pentru persoanele cu boli cardiovasculare sau hipertensiune arterială, întrucât alimentul nu creşte riscul de retenție de apă sau de mărire a tensiunii arteriale.
Tratează afecţiunile digestive
Sarea neagră este recomandată pentru tratarea afecţiunilor digestive. Calmează arsurile la stomac şi durerile de burtă, având o acţiune mai puternică decât cărbunele medicinal. Suplimentarea moderată a alimentaţiei cu sare neagră ameliorează digestia şi combate balonarea.
Stimulează arderea grăsimilor
Sarea neagră este indicată în curele de slăbire, unul dintre beneficiile acesteia constând în accelerarea metabolismului şi stimularea organismului în arderea grăsimilor. Pe lângă faptul că sarea neagră este indicată în curele de slăbire, specialiştii o recomandă şi în cele de detoxifiere.
Tratează anemia
În medicina naturistă, sarea neagră este considerată un aliment-medicament în ceea ce priveşte tratarea anemiei. Stimulează măduva osoasă hematogenă (responsabilă cu producerea globulelor din sânge) în a produce globule roşii.
Sursa: