Scapă de durerea de cap cu un prosop!

Cine se confruntă des cu durerile de cap, ar trebui să folosească acestă metodă simplă. Masajul capului este o modalitate de îmbunătățire a alimentarii cu sânge a zonei problematice, de ameliorare a tensiunii, de reducere a durerii.

Vă oferim o tehnică care vă va ajuta mai mult decât pastilele – masajul capului cu un prosop obișnuit, răsucit în spirală. Un fapt binecunoscut: în țesutul nervos al creierului nu există receptori sensibili la durere. Dacă aveți o durere de cap, acest lucru înseamnă că originea disconfortului poate fi în craniu, nervi, vase, mușchii gâtului, ochi, țesutul subcutanat. Dilatarea sau îngustarea vaselor capului, modificarea tensiunii intracraniene sunt principalele cauze ale unei dureri de cap neplăcute. Masajul cu un prosop este o modalitate eficientă de a stimula circulația sângelui în zona capului și gâtului, ajută la eliminarea durerii. În plus, masajul capului este atât de plăcut!

Cum se face un masaj terapeutic cu un prosop

1. Alegeți un prosop potrivit – nu prea gros, cel mai bine e să fie unul gofrat, de bumbac. Rotiți-l într-o funie suficient de strâns, prin mișcare spiralată.

2. Apăsați bine prosopul pe ceafă. Țineți-l întins cu ambele mâini din diferite părți.

3. Mișcați prosopul în jurul gâtului, capului și umerilor. Faceți-o ritmic, rotind puțin prosopul, pentru ca masajul să fie suficient de intens.

4. Efectuați această procedură timp de 3-5 minute – această stimulare va fi suficientă pentru a calma o durere ușoară. Dacă durerea nu dispare, faceți o pauză de 10 minute și repetați masajul.

Terapeuții consideră că cea mai frecventă cauză a durerii de cap este spasmul. Masajul pe spirală cu prosopul relaxează zona gâtului și capului, ajuta la neutralizarea spasmelor, are un efect pozitiv asupra vertebrelor din zona gâtului. Masajul capului în cazul unor dureri puternice poate fi bine combinat cu terapia suplimentară – beți o ceașcă de ceai de mentă, această băutură contribuie la dilatarea venelor de sânge. Durerea va dispărea repede.

Dacă suferiți adesea de dureri de cap, trebuie să consultați un neurolog. Cauzele acestui fenomen dureros pot diferite: de la alimentarea incorectă a organismului și stilul de viață sedentar, la perturbări hormonale grave și tulburări ale sistemului nervos. Nu uitați să faceți plimbări în aer liber – acesta este primul mod de a preveni durerea din zona capului.

sursa și foto: ecology.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.