Se poate muri prin gripă? ”Nu vă panicați! Toți avem dreptul la o răceala zdravănă, o dată pe an. Organismul poate vindeca boala.”

foto: .radioiasi.ro

Ma gandesc la cum se poate muri prin gripa?

1. Cele mai frecvente etiologii ale infectilor respiratorii acute sunt: virozele cu varful de lance gripa, mycobacterii si bacterii.
2. Fiecare din aceste etiologii are o simptomalogie specifica. Povestiti cu medicul dumneavoastra despre modul de debut, perioada de stare, simptome reziduale. Sa nu va fie frica sa spuneti ce medicatie v-ati autoadministrat. Ajuta la diagnostic.
3. Toti avem dreptul la o raceala zdravana, o data pe an. Organismul poate vindeca boala. Dar cu ce pret? Eu sunt adepta „vindecarii la minut”. Adica a folosirii medicatiei.
4. In primul rand ma gandesc la un tratament etiologic. Stiti ca exista o clasa de antibiotice cu tropism viral si actiune antiinflamatorie? Nu stiati.
5. Ne gandim apoi la tratamentul fiziopatologic. Atentie mare la insuficienta respiratorie. Un NU hotarat Codeinei. Acest medicament opreste tusea la nivel central. Prefer un expectorant. Un NU hotarat si pentru inhalatii cu tot felul de trasnai. Accept doar nebulizari cu bronhodilatatoare si antiinflamatorii standardizate.
6. Tratament simptomatic. Scadem urgent febra si calmam durerile musculare.
7. Urmariti cu atentie evolutia copiilor si a parintilor.
8. Hidratati-va bine. Sa nu va ingrijoreze lipsa poftei de mancare. Orice minune tine 3 zile.
9. Cumparati un dezinfectant si pulverizati prin casa. Atentie la clanta usilor.
10. Pare o epidemie usoara de gripa. Nu va panicati.

”Acele idei sunt rodul experienței mele, după ce mi au trecut prin mâna si cap peste 40.000 de pacienți. Nu au valoare de adevăr absolut, dar o fac cu responsabilitate si dăruire in speranța ca poate citește cineva.” Medic Flavia Grosan, un om căruia îi pasă

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.