Secretele care se ascund în pachetele cu cărţi de joc

foto: Legit Gambling Sites

Pachetele cu cărţi de joc sunt vândute aproape oriunde în lume şi aproape orice persoană a jucat măcar o dată în viaţa sa un joc de cărţi. Însă cărţile de joc ascund o serie de secrete.

TopBuzz prezintă o serie de 10 secrete ale pachetului cu cărţi de joc mai puţin cunoscute:

1. Atunci când aţi amestecat un pachet de cărţi probabil aţi auzit acel sunet asemănător unei pocnituri care se produce atunci când cărţile sunt mutate dintr-o parte în alta. Majoritatea persoanelor consideră că sunetul apare datorită faptului că bucăţile de carton sunt laminate, însă pe suprafaţa acestora se află un strat subţire de lipici care le ajută să producă sunetul distinctiv.

2. Probabil nu v-aţi gîndit niciodată că modelul de pe spatele cărţilor are o semnificaţie. Însă magicienii de pildă aleg pachetele cu cărţile de joc ce nu au un model pe suprafaţa marginilor. De asemenea, şi dealerii din cadrul cazinourilor aleg anumite pachete de cărţi pentru a împiedica fraudarea jocurilor.

3. Magicienii acordă multă atenţie marginilor cărţilor de joc. Pachetele sunt tăiate cu ajutorul unor lame foarte ascuţite, iar anumite cărţi cu marginile uşor zimţate sunt mult mai bune pentru trucuri. Aceste tăieturi specifice ale marginilor scad sau ridică valoarea unui pachet de cărţi.

4. Deşi pe piaţă există nenumărate mărci de cărţi, majoritatea sunt tipărite în aceeaşi fabrică din Kentucky. De-a lungul timpului, Playing Card Company din SUA a început să deţină majoritatea mărcilor de cărţi de joc.

5. În timpul secolului XIV, cărţile de joc au devenit populare în Europa, fiecare ţară având un model distictiv. Astfel că toate cărţile de joc pe care le utilizăm în prezent îşi au originile în Franţa.

6. În 1800, înainte ca pokerul să devină cel mai popular joc de cărţi din lume, americanii erau obsedaţi de un joc numit ”euchre”. În cadrul jocului exista un ”juker” german care în cele din urmă s-a transformat în modelul jokerului de astăzi.

7. Asul de inimă neagră este una dintre cărţile care iese mereu în evidenţă. Simbolul a fost cândva o ştampilă ce reprezenta o taxă impusă de Anglia pe pachetele de cărţi de joc pentru ca cei care le cumpărau să poată dovedi că au plătit taxele pentru achiziţionarea lor.

8. Partea din faţă a unei cărţi de joc este plină de detalii interesante. De exemplu, editorii britanici au amestecat modelul regilor de pe cărţi atunci când le-au tipărit, iar globul ţinut în mînă de regele de treflă trebuia iniţial amplasat pe o carte diferită.

9. Regele de inimă roşie este cunoscut şi cu denumirea de ”regele sinucigaş” deoarece pare că-şi înfinge pumnalul în spatele capului. De fapt, şi în acest caz este vorba despre o eroare de tipărire, iniţial sabia sa trebuia să fie ridicată în sus, fiind un semn al faptului că era pregătit pentru luptă.

10. Regele de romb este singurul căruia nu i se vede decît un singur ochi. Deoarece pe carte nu este tipărit un rege, ci un zeu. În mitologia nordică, zeul Odin are doar un singur ochi şi este prezentat ca fiind gata să-şi doboare oponentul cu o simplă pocnitură din degete.

sursa: noi.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.