Semnele prin care corpul tău cere ajutor. Nu le ignora!

foto: Web-tribune

Oamenii, nu acordă atenția cuvenită corpului lor, atunci când le transmite anumite semnale că ceva nu e în regulă. Urmărește aceste indicii şi semnale prin care organismul îți cere ajutor.

1.Xeroza

Corpul tău duce lipsă de vitamina E. Pentru a te păzi, trebuie să incluzi în mâncarea ta nucile, uleiurile de pește și legumele.

2.Unghiile moi și părul casat

Acest lucru apare din cauza deficitului de vitamina D și calciu din organism. Când unghiile tale sunt moi și se rup ușor, iar părul este uscat și casat, trebuie să consumi legume precum cartoful, broccoli, lapte de vacă, iaurturi, dar și cereale integrale și, în special, grâu încolțit.

3.Crampe musculare

Acest lucru este un semn clar al lipsei de vitamine C și A în organism. Vitaminele date se găsesc în toate fructele și legumele de culoare portocalie: morcovi, roșii, caise, caise uscate.

4.Sângerarea gingiilor

Sângerarea gingiilor este adesea cauzată de insuficienţa vitaminei C. Asigură-ți organismul zilnic cu varză, broccoli, kiwi, fructe de pădure, roşii sau mazăre.

5.Somn neodihnitor, iritabilitate

Aceste semne te avertizează că în corpul tău este un deficit de magneziu și potasiu. Trebuie să începi a consuma nuci, semințe de in și de floarea-soarelui, dar și migdale.

6.Simți nevoia de sărat

Atunci ai o infecție sau o inflamație la nivelul aparatului genital sau al tractului urinar. Trebuie să te adresezi medicului specialist.

7.Dorești cât mai dulce

Ai o cădere nervoasă și, respectiv, ai nevoie de o reaprovizionare cu energie rapidă – glucoză. În acest caz, este mai bine să folosești mierea sau ciocolata neagră pentru a evita problemele cu tractul gastro-intestinal.

8.Poftă de fructe și legume

Dacă organismul tău cere aceste produse, atunci îți poți potoli pofta cu ajutorul fructelor şi legumelor neprelucrate. Asta înseamnă că ai o insuficiență de vitamine pe care organismul le cere sub această formă.

9.Poftă de acru

Acest lucru se datorează unei probleme la vezica biliară, fiind stimulat de alimentele acide. Trebuie să consumi afine, lămâi, rodii sau orice alt fruct acru.

10.Poftă de amar

Ai probleme cu tractul gastro-intestinal. Se recomandă o curățare foarte ușoară a corpului.

11.Poftă de fructe de mare

Cel mai probabil, ai o lipsă de iod în organism.

12.Ai pielea de la coate uscată

Este un semn al deficienței vitaminelor A și C. Carența acestor vitamine cauzează uscarea pielii în această zonă. Consumă cât mai multe portocale, caise și dovlecei proaspeți, nepreparați.

Ai grijă de sănătatea ta pentru a avea o stare de spirit bună!

Sursa: eushtiu.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.