Sfaturile chiropracticienilor: ”Nu dormiți niciodată pe partea dreaptă din aceste motive”

foto:Power of Positivity

Lipsa somnului poate duce la apariția unor afecțiuni de sănătate grave, cum ar fi depresia, creșterea în greutate și hipertensiune arterială.

Dar chiar și cei care reușesc să doarmă cele 7-8 ore de somn recomandate de medici îți pun în pericol sănătatea prin modul în care dorm. Potrivit experților americani, poziția în care dormim noaptea ar putea fi motivul pentru care avem dureri de umeri, spate și de stomac. Pentru a preveni aceste dureri, chiropracticienii ne recomandă să evităm dormitul pe partea dreaptă cât de mult putem.

Chiropracticienii dar și experții în somnologie au adus argumente potrivit cărora dormitul pe partea stângă a corpului oferă beneficii semnificative și îmbunătățește starea de sănătate. Alți experți sunt de părere că această poziție de somn este crucială pentru buna funcționare a organismului.

Mai jos veți găsi motivele principale pentru care ar trebui să dormiți pe partea stângă.
1. Reducerea arsurilor la stomac. Dacă sunteți unul dintre cei ghinioniști care suferă de arsuri la stomac după ce ați mâncat o masă copioasă, somnul pe partea stângă ar putea să vă ofere un pic de ușurare. Cu alte cuvinte, dormitul pe partea stângă poate ameliora arsurile la stomac, în timp ce dormitul pe partea dreaptă poate face ca lucrurile să se înrăutățească.

2. Ajută sistemul limfatic. Majoritatea dintre noi nu cunosc prea multe despre sistemul nostru limfatic (ganglioni limfatici), dar este suficient să spunem că este foarte important pentru sănătatea noastră. Partea stângă este considerată a fi partea limfatică, deci dacă dormiți pe această parte, stimulează acest sistem, astfel încât corpul dumneavoastră să poată filtra mai bine lichidul limfatic, toxinele și deșeurile.

3. Sănătatea inimii. Somnul pe partea stângă poate face minuni în promovarea sănătății inimii globale. Potrivit dr. John Douillard, „Are sens dacă dormi pe partea stângă, drenajul limfatic spre inimă va fi din nou ajutat de gravitate, luând o parte din volumul de lucru al inimii pe măsură ce dormi”.

4. Oprește sforăitul. Potrivit Medical Daily, dormitul pe partea stângă este benefic pentru pacienții care au apnee în somn, predispuși la sforăitul general.

Mai mult pe Tocmaiamaflat.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.