”Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”- Secretul prelungirii vieții a fost descoperit, rețeta este una cât se poate de simplă

Încă de când suntem copii, auzim că toate poveștile se termină cu „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, dar oare câți dintre noi ajungem la bătrânețe? Stilul de viață haotic, alimentația greșită,  stresul sunt doar câteva dintre cauzele care ne îmbătrânesc. Nu mai spun că speranța de viață a scăzut foarte mult…

Dar ce ați spune dacă s-ar găsi rețeta pentru prelungirea vieții? Veștile bune nu se opresc aici: cercetătorii susțin că ne putem prelungi viața, putem avea o siluetă perfectă, dar și o sănătate de invidiat. Sigur, trebuie să facem și ceva pentru că din păcate nu putem primi totul degeaba. Sau ce? Credeați că e așa simplu?

Tot ce trebuie să faceți este să acceptați să vă schimbați dieta, de aici se acționează asupra genei responsabile de menținerea tinereții.  Si nu vă îngrijorați pentru că toți avem în organism această genă a tinereții. Eh, de avut o avem, doar că cei mai mulți oameni nu știm de ea și o „omorâm” prin obiceiurile proaste pe care le avem.

Dar să revenim la cum putem să ne prelungim viața Cynthia Kenyon este o cercetătoare în domeniul geneticii. Printre studiile sale se găsește și o descoperire pentru care mulți consideră că ar trebui să primească premiul Nobel.

Din studiile sale referitoare la îmbătrânire reiese că ceea ce mâncăm are importanță asupra duratei vieții. Așadar,  carbohidrații afectează două gene esențiale, care controlează tinerețea și longevitatea.

Vreți să trăiți mai mult și mai sănătos?  Atunci renunţați definitiv sau cât mai mult posibil din alimentația zilnică:

  1. banane
  2. cartofi
  3. pâine
  4. paste făinoase
  5. biscuiți
  6. prăjituri
  7. zahăr

Cercetatoarea americană a făcut această descoperire în urma studierii viermilor înșelați care trăiesc în sol, în  zonele cu climă temperată. Ea a reușit să le prelungească viața de șase ori mai mult, iar acești viermi au fost sănătoși pe toată durata vieții. Interesant este că prelungirea vieții se realizează doar prin reducerea numărului de calorii.

Așadar, rețeta este una cât se poate de simplă: se taie o mare parte din porţia normală de calorii consumate zilnic. S-a descoperit și că atunci când se reduc foarte mult caloriile, se poate controla gena responsabilă de reglarea insulinei, iar această genă are efecte asupra unei alte gene ce acționează ca un elixir al tinereții. Carbohidrați cresc nivelul de insulină din organism, iar rezervele de antioxidanți din organism cresc, neutralizând radicalii liberi nocivi, care sunt legați de diferite boli, precum  cancerul sau Alzheimer.

Dacă nu ați înțeles vă spun eu mai simplu: FOAMEA NE SLĂBEȘTE ȘI NE PRELUNGEȘTE VIAȚA!
Și încă ceva extrem de interesant. S-a dovedit că glucoza, chiar și în cantitate mică, consumată zilnic, blochează genele tinereții…Voi vă imaginați că odată cu această descoperire lumea se prăbușește?! Nu, nu omenirea! Aceasta va trăi mai mult cu condiţia de sus. Însă lumea mea s-a prăbușit pentru că nu am nicio șansă de a slabi vreodată cu o dietă pe bază de dulciuri, cu meniuri compuse din prăjituri bine însiropate, frumos decorate cu multă frișcă ori alte creme care mai de care mai aromate și mai colorate…A, și dacă mai era cineva ca mine, nu mai așteptați minuni, că pentru astfel de dorințe nici Dumnezeu nu se implică. El susține postul, postul negru, iar cercetătorii se conformează.

sursa: elacraciun.ro

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.