Sindromul de ficat gras non-alcoolic, cea mai frecventă afecțiune hepatică cronică sau cum se „otrăvesc” românii zilnic

foto: Playtech

Una dintre principalele cauze ale mortalității în Europa se datorează obezității. Pentru că aceasta duce la apariția altor boli, precum diabetul zaharat, considerat boală secolului.

„Tot ce consumăm în exces devine toxic pentru organism. Ne trezim în supermarket cu coșurile pline și de fapt necesarul nostru este chiar puțin sub jumătate din tot ce cumpărăm. 40% este mișcarea, și restul, 30 cu 30% sunt echilibrul psihic și alimentația”, a declarat Simona Carniciu, medic nutriționist, pentru Digi 24.

Sindromul de ficat gras non-alcoolic este o altă afecțiune provocată de alimentația dezechilibrată.

„Ficatul gras non-alcoolic este considerat în prezent cea mai frecventă afecțiune hepatică cronică și principala cauza de transplant hepatic. Această afecțiune este produsă de factori numeroși din care cei mai importanți sunt cei ai sindromului metabolic. Se apreciază că 46% din populația generală suferă de această încărcare grasă a ficatului”, spune Camelia Saratanu, medic gastroenterolog.

„Am început să am anumite crampe și probleme gastrointestinale. Bănuiesc că din cauza unor anumite excese din timpul școlii. O alimentație nesănătoasă și un stil de viață nesănătos. Din păcate s-a ajuns la nevoia de vizită la medic”, afirmă un pacient.

„Din cauza stilului de viață dezordonat pe care îl duc, am probleme cu ficatul. Din cauza acestei vieți agitate pe care o avem cu toții nu am un program de masă ordonat. Mănânc la ore diferite și cel mai mult seară când ajung acasă de la serviciu”, afirmă o pacienta.

„Uită să mănânce, fac pauze mari între două mese principale, ajung foarte flămânzi seara și seara își aduc aminte și mănâncă aproape tot ce le pică la îndemână. Mănâncă foarte pe fugă și foarte anapoda alimente care nu au nutrienți, au doar calorii goale care ne îmbolnăvesc”, preciează Laura Ene, medic nutriționist.

sursa: activenews.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.