Singurul ceai care tratează intoxicația cu mercur și îți poate salva viața

foto: Marine Essentials Blog

Află totul despre beneficiile și indicațiile terapeutice ale ceaiurilor și uleiului de busuioc.

Care sînt indicațiile terapeutice are ceaiului de busuioc

Busuiocul este o plantă aromatică cu multe aplicații atît culinare, cît și religioase și terapeutice, scrie noi.md.

În India, busuiocul este folosit în medicina ayurvedică de mii de ani ca tratament pentru stresul zilnic. Busuiocul este considerat sacru de către hinduși și se găsește adesea plantat în jurul altarelor indiene.

Numele indian pentru busuioc, ”tulsi”, înseamnă ”cel incomparabil” și medicina ayurvedică folosește frunzele, tijele și semințele de busuioc pentru vindecarea diferitelor afecțiuni.

Ceaiul de busuioc este folosit ca adjuvant în răceală și gripă, gripa porcină, diabet, astm bronșic, otite, dureri de cap, deranjări stomacale, boli cardiovasculare, febră, hepatite virale, malarie, stres și chiar tuberculoză.

Bucuiocul și ceaiul de busuioc sînt folosite și în tratarea intoxicației cu mercur, ca repelent pentru insecte și împotriva reacțiilor alergice la mușcăturile de anumiți șerpi și scorpioni.

În gastronomie, busuiocul este folosit ca plantă aromatică pentru salate, supe, legume trase la tigaie.

Substanțele active din busuioc au proprietăți antiinflamatoare și studii recente arată că ceaiul de busuioc ar putea ajuta la scăderea glicemiei în cazul diabeticilor.

Uleiul din semințe de busuioc se pare că are efecte benefice pentru bolnavii de anumite tipuri de cancer, datorită proprietăților sale antioxidante.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.