Sistemul medical convențional rămas fără replică: ”Viața și moartea întrețesute fără încetare. Țesuturile se pot regenera prin nutriție”

foto: ThoughtCo

S-ar putea sa vina ca o surpriza pentru unii, in special cei cu pregatire medicala conventionala, dar starea implicita a corpului este una de neincetata regenerare. Fara procesul similar flacarii, de preschimbare celulara continua in cadrul corpului – viata si moartea intretesute fara incetare – miracolul corpului uman nu ar exista.

Totusi, pe timpul bolii, procesele regenerative sunt depasite de cele degenerative. Acesta este locul unde medicina poate realiza cea mai nobila trasatura a ei, impingand corpul inapoi in echilibru cu alimente, plante, nutrienti, energii vindecatoare, adica intentie de a vindeca.

Astazi totusi, medicina bazata pe medicatie foloseste invariabil substante chimice care nu au nici macar un pic de potential regenerativ; dimpotriva, ele aproape intotdeauna interfereaza cu autoinnoirea corporala cu scopul de a suprima simptomele impotriva carora sunt ele aplicate.

In ciuda naturii de-a dreptul eretice a lucrurilor care stimuleaza vindecarea si regenerarea, fata de care sistemul medical conventional incrunta din sprancene, respectiv a remisiei spontane in favoarea suprimarii simptomelor si a managementului bolii, in decursul ultimilor cativa ani s-au inregistrat o serie de studii remarcabile asupra subiectului.

Regenerarea nervilor – Exista actualmente o larga gama de compusi naturali cu efecte dovedite de regenerare a nervilor. Un studiu din 2010 publicat in jurnalul medical Rejuvenation Research (Cercetari asupra Reintineririi), a gasit de exemplu ca o combinatie de afine, ceai verde si carnosina au efecte neuritogenice (promovand regenerarea neurala) si de celula stem in modelul animal al bolii neurodegenerative . Alte substante neuritogenice includ:

1. Curcumina
2. Ciuperca coama leuluiregenerarea
3. Apigenina (compus din vegetale precum telina)
4. Afinele
5. Ginsengul
6. Huperzina
7. Natto (soia fermentata, metoda japoneza)
8. Salvia rosie
9. Resveratrol
10. Laptisor de matca
11. Teanina
12. Ashwaganda (ginsengul indian)

Exista o alta clasa de substante vindecatoare, cunoscute ca si compusi de remielinare, care stimuleaza repararea tecii protectoare din jurul axonului neuronilor (mielina) si care este adesea vatamata in afectiunile sau disfunctiile neurologice, in special in tulburarile de demielinare autoimune sau induse de vaccinare. Ar trebui de asemenea notat ca pana si muzica si indragostirea au fost studiate ca posibile stimulente ale neurogenezei, regenerarii si/sau repararii neuronilor, indicand ca medicina regenerativa nu cere in mod necesar ingerarea a ceva; mai degraba ar putea fi intrebuintat un larg spectru de actiuni terapeutice pentru a imbunatati sanatatea si bunastarea corpului.

Regenerarea ficatului – Glicirizina, compus gasit in lemnul dulce si care este si un puternic agent antiviral impotriva SARS, a fost gasit ca stimulând regenerarea masei si functiilor hepatice in modelul animal de hepatectomie (extirpare a ficatului). Alte substante regeneratoare ale ficatului includ:
1. Carvacrol (un compus volatil din oregano)
2. Curcumina
3. Ginsengul coreean
4. Rooibos
5. Vitamina E
6. Armurariul

Regenerarea celulelor beta – Din nefericire comunitatea medicala mai are inca pana sa stapaneasca potentialul de inversare a predispozitie spre diabet pe care o poseda compusii naturali. In timp ce terapiile scumpe cu celule stem, transplant de celule pancreatice, si un sir de medicamente sintetice aflate pe cale de a fi dezvoltate sunt punctul focal a miliarde de dolari destinate cercetarii in fiecare an, dulapurile noastre din bucatarie si plantele din spatele curtii ar putea deja contine cura indelung cautata pentru diabetul de tip 1.

Urmatorii compusi au fost demonstrati in mod experimental ca regenerand celulele beta producatoare de insulina, care sunt distruse in diabetul insulinodependent, si care odata refacute, ar putea (in teorie cel putin) restaura sanatatea pacientului pana la punctul in care nu mai are nevoie de insulina:
1. Gymenna Sylvestre („distrugatorul de zahar”)
2. Nigella Sativa („chimen negru”)
3. Vitamina D
4. Curcumina (din condimentul turmeric)
5. Arginina
6. Avocado
7. Berberina (gasita in plantele amare precum Goldenseal and Barberry)
8. Castravetele amar
9. Sfecla mangold (partile verzi ale acesteia)
10. Matase de porumb
11. Stevia (planta sud-americana, nu cea de la noi)
12. Sulforafanul (concentrat in special in inflorescentele broccoli).

Regenerarea hormonala – Exista secretagogi, care sporesc abilitatea glandelor endocrine de a secreta mai mult hormon, si exista substante care cu adevarat regenereaza hormonii care s-au degradat (prin emiterea electronilor) in metabolitii “hormoni tranzitorii” cu potential cancerigen. Una dintre aceste substante este vitamina C. Un puternic donator de electroni, aceasta vitamina are capacitatea de a contribui cu electroni pentru a reanima forma si functia estradiolului (estrogen; E2), progesteronului si testosteronului. In tandem cu alimentele capabile sa sprijine functia glandelor, cum ar fi rodia, vitamina C ar putea reprezenta un supliment excelent sau o alternativa la terapia de inlocuire hormonala.

Regenerarea celulelor cardiace – Nu cu prea mult timp in urma se credea ca tesutul cardiac era in mod unic incapabil de a fi regenerat. Cercetari experimentale noi si tot mai sporite acum indica faptul ca acest lucru pur si simplu nu este adevarat, si exista o clasa de compusi ce regenereaza tesutul inimii, compusi cunoscuti ca substante neocardiogenice. Neocardiogenicele sunt capabile sa stimuleze formarea de celule progenitoare cardiace care se pot diferentia in tesut cardiac sanatos, aceste substante incluzand:

1. Resveratrol
2. Ginseng siberian (Eleuthero)
3. Geum Japonicum
4. N-acetil-cisteina
Un alt exemplu remarcabil de regenerare a celulelor cardiace este cunoscut ca traficul de celule fetomaternale prin placenta. Un alt lucru extraordinar este si „microhimerismul fetal” prin care fetusul contribuie cu celule stem la tesuturile materne, capabile de regenerare a celulelor materne cardiace afectate si posibil sa contribuie cu o larga gama de alte tipuri de celule.

Regenerarea cartilagiilor / articulatiilor / coloanei vertebrale – Curcumina si resv eratrolul s-au aratat a imbunatati recuperarea dupa vatamari ale coloanei vertebrale. Cat despre boala degenerativa a articulatiilor, osteoartrita, exista un larg spectru de substante si alimente potential regeneratoare precum bromelaina, avocado, ghimbir, namol de techirghiol, gheara pisicii, MSM si altele.

Scopul pentru care sistemul medical actual ramane „sceptic” fata de medicina regenerativa este tocmai faptul ca aceasta submineaza insasi infrastructura economica a „afacerii boala”, bazata pe medicamente.

Suprimarea simptomelor este profitabila, deoarece garanteaza atat perpetuarea bolii aflate initial la baza respectivelor simptome, cat si generarea unui sir in permanenta expansiune de simptome suplimentare induse de tratament.
Acesta este modelul de crestere nesustenabil si infinit ce impartaseste trasaturile caracteristice ale insusi procesului de cancer – un model care prin insasi natura lui, este sortit pierii.

Stimularea dietelor, stilurilor de viata si atitudinilor ce duc la regenerarea corpului poate intrerupe acest circuit patologic si ne poate ajuta sa atingem libertatea trupului, conditie preliminara pentru eliberarea sufletului si spiritului uman.

sursa: academia.edu

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.