”Somnul aiurea face creierul piftie!” Pe scurt, soluţia, sfaturile Dr. Mercola

foto: miladebrahimi.com
Este vorba despre ceva foarte important care ne ocupă o mare parte, poate o treime din viaţa noastră: somnul!
Pe scurt Dr. Mercola sintetizează cercetările şi studiile mai multor savanţi. O calitate slabă a somnului duce la o mulţime de disfuncţii ale creierului, dintre care cea mai „blândă” este Alzheimer.
Vinovate de acest „brain damage” sunt regimul de viaţă modern, lumina artificială, alimentaţia nesănătoasă, ieşirea din ciclurile naturale zi-noapte!
De câte ori nu v-aţi trezit obosiţi, fără niciun chef de viaţă! De câte ori nu puteţi adormi, aveţi „insomnii”!
Iată, pe scurt, soluţia, sfaturile Dr. Mercola:
Evitaţi să vă uitaţi la tv, sau să folsiţi computerul, după ce se înserează, sau măcar cu o oră înainte să vă culcaţi. Receptoarele tv şi monitoarele PC emit lumină albastră similară cu cea a zilei. Acest lucru păcăleşte senzorii creierului, care cred că este încă zi şi opreşte producţia, atât de necesară creierului, de melatonină.
Dormiţi, dacă este posibil, în întuneric total. Evitaţi toate beculeţele de semnalizare şi luminiţele de veghe din camera unde dormiţi. Dr. Mercola spune că o mască pentru ochi este indicată.
Ţineţi temperatura în camera de dormit la 21-22 grade Celsius. Nu ar trebui să fie greu pentru cei care au sisteme adevărate de climă. Un dormitor prea cald sau prea rece împiedică corpul uman să ajungă la temperatura propice unui somn profund, reconfortant.
Fă un duş fierbinte cu 30 de minute înainte să te culci. Când ieşi de la duş sau de la o baie fierbinte într-o cameră de dormit cu 21 de grade Celsius, temperatura corpului tău scade dramatic, căldură părăseşte corpul, instalându-se o stare de moţăială propoice somnului de calitate.
O chestie mai sofisticată este să cauţi câmpurile electromagnetice din dormitor şi să aşezi patul în aşa fel ca să le eviţi. Există în comerţ contoare Gauss, au fost şi la „Lidl”. Dar, în orice caz, este absolut necesar să pui telefonul mobil, alte dispozitive gen ceas electronic deşteptător, la cel puţin câţiva metri de tine. Cel mai bine este ca orice dispozitiv electromagnetic să fie într-o cameră alăturată, cu un perete cu beton armat, adică un ecran de tip cuşcă Faraday. Nu se permite să dormi în aceiaşi cameră cu setul tv, sau alte aparate care recepţioneză sau transmit unde elctromagnetice, nici dacă sunt complet închise şi scoase din priză!
Nu mai luaţi pilule de dormit! Nici nu ştiţi ce periculoase sunt. Totul se rezolvă cu un pahar de lapte cald.
Adaptaţi lungimea somnului cu vârsta şi bolile pe care le aveţi! Găsiţi poziţia potrivită de somn, ca să nu sforăiţi sau să faceţi apnee! Folosiţi o poveste, o imagine uniformă, plăcută, relaxantă la care să vă gândiţi de fiecare dată când îl chemaţi pe Morfeu. Aici este o întreagă filozofie dar este evident că fiecare trebuie să ştie că au murit mii de oameni pentru a obţine legi care stipulau opt ore de muncă, opt ore de timp liber, OPT ORE DE SOMN! Minimum! Şi nu lăsaţi să treacă ora zece, de foarte multe ori, ca să mergeţi în pat.
sursa: cevadinromania.blogspot.com