Super Luna Sângerie a Lupului, un fenomen astronomic rar. Rabinul Israelian Yekutiel Fish: ”Luna Sângerie va aduce tragedii, va produce mari suferințe umane”

foto: selflovers.net

Luna a oferit curiosilor un spectacol astronomic de exceptie in noaptea de duminica spre luni: Super Luna Sangerie a Lupului, un fenomen rar, produs de o eclipsa totala de luna.

Mii de pasionati de astronomie au indurat temperaturile scazute pentru a fi martorii evenimentului, dar si pentru a-l surprinde in imagini.

Evenimentul rar are loc atunci cand luna este pozitionata putin mai aproape de Pamant decat de obicei si pare putin mai mare si mai stralucitoare decat in mod normal – un fenomen numit super luna. Culoarea – nuante de la portocaliu la caramiziu – pe care o capata satelitul natural al Terrei in momentul in care trece prin umbra Pamantului a facut ca fenomenul sa mai fie cunoscut in media drept „luna sangerie”.

Aceasta a fost botezata „a Lupului”, deoarece in noptile geroase de ianuarie cu luna plina amerindienii auzeau deseori lupii urland.

Intreaga eclipsa a fost vizibila din Marea Britanie, America de Nord si de Sud, Europa de Vest si de Nord, scrie The Guardian.

In Romania, urmatoarea si singura eclipsa de Luna care va mai fi vizibila anul acesta si care va fi partiala va avea loc pe 16 iulie.

Rabinul israelian Yekutiel Fish a spus că atunci când un fenomen ca Super Luna Sângerie se produce, “noi trebuie să ne punem în gardă fără discuție”. El afirmă că eclipsa din această lună este semnul “Sfântului Timpurilor”.

“Eclipsa de Lună asupra Americii de Nord poartă un mesaj pentru Statele Unite și pentru evrei”, a declarat el la Breaking News Israel.

“Este evident că e necesar să spunem evreilor că trebuie să se întoarcă în Israel “. Conform profetului, “sfârșitul lumii va semnala sfârșitul împărăției Edomului. Aceasta este perioada în care intrăm acum. Este perioada în care vom intra imediat. Vor fi mari tragedii vor dărâma guverne și se va produce mari suferințe umane. Doar prin vocea lui Dumnezeu tragediile pot fi evitate sau atenuate. Toți cei care nu sunt evrei pot, însă, să îndeplinească voia Domnului. Pentru evreii aflați în exil singura cale de a evita tragedia este să vină în Israel. Dacă un evreu a așteptat prea mult reîntoarcerea, chiar acum este momentul de a o face. Mai este timp”, titrează Daily Star.

surse:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.