Surprinzător! Este foarte ușor să faci acasă detergent de rufe natural

foto: The Prairie Homestead

Cele mai multe rețete de detergent de rufe natural care se regăsesc în magazine conțin multe substanțe chimice pe care probabil că preferi să nu le ai pe hainele tale.

În mod surprinzător, este foarte ușor să faci acasă detergent de rufe natural, iar odată ce cumperi toate ingredientele, vei vedea că și prețul pentru detergent de rufe natural este mai mic.

Învață cum să faci detergent de rufe natural!
După cum spuneam, cei mai mulți detergenți de rufe convenționali regăsiți în comerț conțin substanțe chimice dure cum ar fi parabenii, parfumurile și multe altele. Unele branduri conțin chiar și petrol, care a fost corelat cu afecțiunile pulmonare și cancerul. Realizarea propriului detergent acasă este ușoară, ai nevoie doar de 3-4 ingrediente și este eficient din punct de vedere al costurilor.

Rețeta de mai jos conține borax și au existat mai multe dezbateri privind siguranța acestui ingredient. O cantitate mică de minerale naturale nu este nocivă în cazul agenților de curățare naturali, însă poți alege să înlocuiești boraxul din rețetă.

Ingrediente:

  • 1 săpun natural
  • 1 cană de carbonat de sodiu
  • 1 cană de borax (borat de sodiu)
  • uleiuri esențiale (opțional)
  • borcan de sticlă sau recipient cu capac etanș

Modalitate de preparare:
Se dă săpunul pe răzătoare manual sau poate fi introdus într-un procesor alimentar, pînă cînd devine o compoziție fină.
Într-un bol, se amestecă carbonatul de sodiu, săpunul dat pe răzătoare și boraxul. Poți înlocui boraxul cu bicarbonat de sodiu. Folosește o lingură pentru a amesteca ingredientele, deoarece compoziția poate usca pielea de pe mîini.

Opțional, adaugă 20-30 de picături de ulei de esențial. Poți folosi ulei de levănțică pentru un miros discret. Odată ce termini de amestecat toate ingredientele, adaugă detergentul într-un recipient etanș sau un borcan de sticlă. Folosește 1/8 sau chiar și 1/4 de cană la fiecare spălare.

S-ar putea ca uneori să nu ai timp să-ți faci propriul detergent de rufe natural sau să vrei o alternativă rapidă la versiunea naturală, așa că ai putea căuta și anumite branduri de detergent natural care funcționează excelent dacă nu vrei să-ți mai bați capul.

SURSA: perfect-style.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.