Tânărul care a luat bacalaureatul deşi suferă de sindromul Down: „Am învățat cu ajutorul lui Dumnezeu și al lui Iisus Hristos…”

Tanarul clujean care a luat bacalaureatul cu media 6,83, desi sufera de sindromul Down, a fost premiat cu 1.000 de lei de primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, absolventul spunand ca vrea sa urmeze Facultatea de Teologie, pentru a deveni preot.

Tanarul Mihai Moceanu, care a obtinut media 6,83 la bacalaureat, desi sufera de sindromul Down, a primit 1.000 de lei si o diploma de excelenta de la primarul Emil Boc, intr-o ceremonie desfasurata in Sala de Sticla a Primariei, scrie altarulcredintei.md.

“Am invatat cu ajutorul lui Dumnezeu si al lui Iisus Hristos. Am invatat foarte mult, nimic nu e usor, omul functioneaza cu mintea, nimic nu se face fara munca. Am luat 5,20 la romana, 6,75 la istorie si 8,55 la geografie. Sunt fericit. Vreau sa urmez acum Facultatea de Teologie, vreau sa devin preot, pentru ca imi place sa ma rog, sa citesc si sa scriu din Biblie. Geografia Romaniei imi place cel mai mult”, a spus, intr-o conferinta de presa, Mihai Moceanu.

Mama lui Mihai, Maria Moceanu, a afirmat, la randul sau, ca a lucrat cu acesta in fiecare zi, timp de 12 ani, pentru a ajunge la rezultatul de la bacalaureat

“Munca noastra a fost sa aratam ca se poate, e o munca in spate care nu se poate cuantifica. Cu ajutorul lui Dumnezeu si al muncii de zi cu zi am reusit. Nici noua nu ne-a fost usor, in cei 12 ani am lucrat cu Mihai in fiecare zi. Am lucrat acasa, dupa-amiaza, din clasa a I-a, am facut rezumate, am conspectat, am adus de la scoala caiete, am colaborat cu unii profesori, am fost eu la meditatii la profesori. Munca de acasa l-a facut sa reuseasca. Eu, in adancul sufletului, am stiut ca isi va lua bacalaureatul. E o mare realizare, vreau sa transmit parintilor sa nu renunte, pentru ca foarte multi parinti abandoneaza cand dau de greu. As transmite societatii – primiti-i in mijlocul vostru pe acesti copii, sunt deosebiti. As spune parintilor sa lupte, sa insiste si vreau sa le transmit ca prin munca se poate ajunge la un final fericit. Copiii care pot trebuie sustinuti”, a spus Maria Moceanu.

In ceea ce priveste viitorul lui Mihai, ea a afirmat ca, deocamdata, nu se gandeste la continuarea studiilor lui…

“Nu am curajul sa fac pasul urmator pentru ca de foarte multe ori ni s-a spus ca nu poate, ca nu este in stare. Inca nu s-a inscris la facultate. Nu am curajul sa il inscriu. Mie mi-ar placea sa traiasca intr-un mediu teologic, pentru ca aici e pasiunea lui”, a mentionat Maria Moceanu.

Ea a adaugat ca Mihai are o memorie “fantastica”, reusind sa invete tot Noul Testament si 150 de psalmi

“Mihai nu stia sa vorbeasca, dar stia Liturghia pe de rost, la 12 ani stia toti Psalmii pe de rost, sunt 150 de psalmi, e o carte. Stie acum tot Noul Testament si o parte din Vechiul Testament. Noi am mers la biserica si tot ce tinea de slujbele de inmormantare, de botez, de cununii, Liturghie, de ceremonialul religios, cantecele, rugaciunile le stia”, a povestit Maria Moceanu.

De asemenea, primarul Emil Boc a declarat ca momentul premierii a fost unul “special si de suflet”, exprimandu-si speranta ca Mihai Moceanu sa devina “un model pentru elevi si parinti”.

“Mihai Moceanu este un tanar extraordinar si l-am premiat pentru performanta si succesul de la bacalaureat, demonstrand ca in viata se poate, daca ai vointa. Daca crezi in Dumnezeu, poti sa reusesti. Trebuie sa ii incurajam si pe altii sa mearga pe drumul cartii”, a subliniat Boc.

Sursa:secretele.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.