Te-ai întrebat asta, dar nimeni nu ți-a răspuns până acum! De ce au blugii acel BUZUNAR MIC

buzunar mic

Aproape toata lumea a purtat cel putin o data in viata blugi, insa, cel mai probabil, aproape nimeni nu stie de ce au acel buzunar mic din dreapta, numit in termeni de specialitate „al cincilea buzunar”.

 Este imposibil de spus cu orice perioadă de blugi de moda a început.În diferite țări au ennaya parte a populației sa mutat din diferite motive.Acasă dintre ele – blugi practice, potrivite pentru orice articole de îmbrăcăminte.Buzunare sunt foarte convenabile.Mai ales convenabil – al cincilea buzunar.

Este posibil pentru a pune nimic.De exemplu, monede mici, cheile de la apartament, o unitate flash USB sau MP3 player, o brichetă, un talisman de noroc … Și aici vine o întrebare interesantă.

După cum știți, primul blugi Levi Strauss a inventat în 1853.Ei au fost cusute din panza dur numit „protecŃie fără top”.Un nou tip de îmbrăcăminte a fost evaluat cowboy și mineri de aur.Tesatura panza rezistat rupere sarcină foarte mare, nu a avut nevoie să fie spălate frecvent, locuri ușor suturate fir grosier piure.

Unii spun ca acolo se depoziteaza maruntisul, altii il folosesc ca loc pentru bricheta.

Destinatia sa, la inceputuri, a fost insa cu totul alta.

Primii blugi au aparut in 1853 si au fost creati de Levi Strauss special pentru clasa de jos. Mai exact, pentru minerii cautatori de aur, avand un material dur si rezistent. Buzunarele erau largi si erau folosite pentru a depozita diverse lucruri mari. Iar buzunarul mic avea o intrebuintare foarte clara: acolo se puneau pepitele de aur pe care le gaseau, pentru a nu le pierde in buzunarele mari.

Buzunarasul s-a pastrat insa si dupa anii 1900 cand blugii aveau sa devina un trend peste ocean si, iata, si in zilele noastre.

Sursa: cyd.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.