Terra ar putea să se aștepte la o iarnă nucleară artificială. Oamenii de știință sunt gata să o declanșeze

foto: youtube.com

Oamenii de știință au comunicat că cauza apariției multor uragane este ascunsă în încălzirea apei tropicale oceanice.

Cercetătorii au înțeles că intensitatea acestor procese crește doar și nu se prevede sfârșitul acestora. Creșterea temperaturii pe Planeta noastră duce, de asemenea, la topirea ghețarilor, moartea coralilor și izbucnirea masivă a incendiilor forestiere.

În legătură cu aceasta, specialiștii de la Universitatea Bedford din Marea Britanie au venit cu declarația de răsunet cum că pentru omenire a venit timpul să înceapă utilizarea geoengineering-ului agresiv, adică să se apuce de schimbarea în mod activ a condițiilor climaterice ale Pământului, în scopul de a rezista la încălzirea globală.

Potrivit spuselor britanicilor, pasul inițial către această cale ar trebui să devină atenuarea radiației ultraviolete, care vine pe Pământ de la Soare. Pentru a face acest lucru, este necesar să fie provocată o versiune modestă a „iernii nucleare”, saturând straturile superioare ale atmosferei cu aerosoli speciali din dioxid de sulf. Oxidul de sulf, conform ideii oamenilor de știință, va reflecta o anumită cantitate de lumină solară, trimițând-o înapoi în Cosmos.

Acest lucru va permite încetinirea încălzirii troposferei Pămîntului și ne va salva Planeta de efectele monstruoase ale schimbărilor climatice globale. Pînă când experții britanici nu se grăbesc să realizeze acest proiect și să dezvăluie în detaliu toată partea tehnică a ideii sale.

Cu toate acestea, simularea computerizată, pe care au realizat-o arată că dacă Soarele va fi „mai puțin incandescent”, Oceanul Mondial nu numai că va înceta să se supraîncălzească, ci și se va răci ușor. Acest lucru va reduce numărul de uragane și le va permite coralilor să își refacă populația.

Cercetătorii se așteaptă ca această măsură să contribuie, de asemenea, la reducerea nivelului de topire a gheții și așa clima de pe Pământ va reintra în parametrii ei normali. Cu atât mai mult că toate acestea pot fi anulate oricând și să fie „inclus” din nou Soarele la capacitate maximă.

sursa: noi.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.