”Testul lingurii” îţi dă informații despre starea de sănătate. Durează doar 1 minut

foto: NeoPress

Ne-am format obiceiul de a merge la medic doar atunci când ne doare ceva, deși, de regulă, durerea este printre ultimele simptome ale oricărei boli. Ideal ar fi să facem controale regulate, însă lipsa banilor sau, cel mai adesea, a timpului, ne împiedică, scrie realitatea.net.

Potrivit avantaje.ro, există un așa-numit “test al lingurii” care poate fi făcut de fiecare dintre noi acasă și care ne dă informații despre starea de sănătate. Durează doar 1 minut și este foarte simplu.

Cum faci testul lingurii

Înainte de a te apuca să faci testul, reține că acesta nu poate înlocui diagnosticul stabilit de medic, neavând acuratețea specifică unor analize medicale.

Pentru a efectua testul lingurii ai nevoie de o lingură de metal. Cu ajutorul acesteia, “răzuiește-ți” limba în așa fel încât să se strângă salivă pe lingură. Înfășoară apoi lingura într-o folie de plastic și las-o așa 1 minut. După scurgerea timpului, îndepărtează folia și analizează lingura.

Dacă aceasta este perfect curată, înseamnă că toate organele tale funcționează în parametri normali. Este important ca nici mirosul salivei de pe lingură să nu fie diferit de mirosul obișnuit al salivei. Dacă nu simți un miros neobișnuit, alterat, felicitări! Ai o stare de sănătate perfectă.

sursa: herdea.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.