Topul alimentelor de evitat dacă ai tensiunea arterială ridicată

1.Varza acra. Jumatate de cana de varza acra are, intr-adevar, numai 13 calorii dar este de evitat deoarece are peste 460 mg de sodiu.

2. Cartofii prajiti de la fast food-uri… chiar daca multe lanturi fast food prajesc mai nou cartofii in uleiuri vegetale fara grasimi nocive,mai sunt inca multe care in goana dupa profit nu fac lucrul acesta. Si, indiferent de modul de prajire, cartofii contin oricum o cantitate considerabila de grasimi si sodiu. O portie medie are aproximative 19 g de grasimi si 270 mg de sare.

3. Bacon… contine in mare parte numai grasime. Trei felii au 4.5 g de grasime si 270 mg de sodiu. Incearca alte variante mai scazute in sodiu si grasimi cum ar fi mezelurile de curcan in loc de porc. Consumul de bacon ar trebui sa fie o raritate si nu un mod de viata asa cum se intampla din ce in ce mai des…

4. Placinta congelata… o placinta echivaleaza cu o portie de aproximativ 1300-1400 mg de sodiu si aproximativ 35 g de grasime! Tine minte ca acest lucru inseamna un exces cu peste 50% din valorile tale zilnice recomandate pentru ambele. Grasimile includ de asemenea grasimi trans, care trebuie eliminate complet din dieta ta.

5. Gogosile…foarte populare, dar sunt nocive pentru sanatate si pentru corp. O singura gogoasa are 200 de calorii si 12 g de grasime.

6. Supa de taitei la plic… la indemana oricui , poate fi tentanta deoarece usor de preparat. Asta nu inseamna ca e sanatoasa. Un plic contine 14 g de grasime si 1580 mg de sare! Pliculetul cu aroma contine aceste valori ingrijoratoare si nu taiteii.

7. Margarina… nu e neaparat rea, dar trebuie sa stii pe care sa o alegi si anume pe cea fara grasimi trans. De aceea citeste cu atentie eticheta, pentru a face o alegere informata.

8. Muraturile… sunt scazute in calorii, ceea ce e bine, dar sunt incarcate cu sodiu. O muratura medie (de aprox. 10 cm) poate avea in jur de 570 mg de sodiu. Asta este mai mult de o treime din limita maxima de sodiu zilnica de 2300 mg…

9. Supa de pui cu taitei la conserva… este considerata adesea o mancare usoara care te calmeaza, dar ar trebui defapt se te ingrijorezi avand in vedere ca o singura portie contine 880 mg de sare.

10. Laptele integral… lactatele sunt o sursa importanta de calciu, dar cele cu continut ridicat de grasimi, precum laptele integral, au mai multe grasimi decat e necesar. O cana de lapte integral contine 8 grame de grasime, din care 5 g sunt grasimi saturate. Acestea sunt cele mai periculoase grasimi avand legatura cu bolile cardiace.Trebuie consumat laptele degresat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.