Trebuie să fii orb ca să nu vezi apropierea unor momente teribile ale istoriei, ca în Apocalipsa lui Ioan”. Avertismentul Patriarhului Kiril pentru lumea creştină

foto: pravyakutia.ru

Patriarhul Kirill al Rusiei a chemat biserica, artistii, oamenii de cultura si de stiinta, sa nu „deruteze oamenii”, deoarece lumea se apropie de „o perioada critica a dezvoltarii civilizatiei”, informeaza unimedia.info.

„Se vede cu ochiul liber. Trebuie sa fii orb ca sa nu vezi apropierea unor momente teribile ale istoriei, despre care vorbea in Apocalipsa sa Ioan Evanghelistul”, a spus intr-un mesaj Partiarhul Rusiei.

„Astazi pacatul nu este doar evident… Astazi pacatul este infatisat in cel mai ademenitor mod- prin cinematograf, prin teatru…Si arta, care trebuie sa culturalizeze personalitatea omului, sa o imbogateasca, sa o inalte spre cer, devine o greutate, care nu permite omului sa isi ia zborul”, a spus patriarhul dupa liturghia din catedrala Sfântul Vasile din Moscova, relateaza Interfax.

Ela spus ca are in vedere anume acea arta, care in ultimul timp si-a declarat „un oarecare rol special, anumite drepturi de a aduce poporului ispita si pacatul, de a intoarce oamenii de pe calea dreapta”.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.