Trump, final de discurs pe „Treceți batalioane române Carpații” în Polonia?! (video)

foto: www.dw.com

România și Polonia au fost la un moment dat foarte apropiate. Mai ales în preajma celui de al doilea război mondial. Preocupările comune sunt reflectate și într-o melodie, „Infanteria Gri”, în care găsim aceleași acorduri ca în melodia „Treceţi Batalioane Române Carpaţii”. Această melodia a încheiat discursul de miercuri al președintelui american, Donald Trump, din Varșovia.

Vezi aici melodia originală:

Intr-un discurs sustinut in capitala poloneza, prima etapa a unui turneu european inceput miercuri seara, Trump a facut si un rechizitoriu neobisnuit la adresa Rusiei, care nu vede cu ochi buni expansiunea Aliantei spre granitele sale, informează hotnews.ro.

Pe langa criticile impotriva Moscovei, Trump si-a linistit aliatii europeni si NATO.
“Statele Unite au dovedit, nu doar prin vorbe, ci prin fapte, ca sprijinim ferm articolul 5” al Tratatului NATO, a spus Donald Trump, la o luna si jumatate dupa o interventie la Bruxelles in care a ales deliberat sa aleaga sa nu afirme angajamentul american privind respectarea articolului 5.

“Legatura transatlantica intre SUA si Europa este in continuate puternica si poate, in anumite privinte, mai puternica decat niciodata”, a spus el, in fata a circa 15.000 de polonezi adunati intr-o piata din Varsovia, pentru a asculta discursul sal.

Vezi aici Video cu Donald Trump:

“Experienta Poloniei ne reaminteste – apararea Occidentului se bazeaza in ultima instanta nu doar pe mijloace, ci si pe vointa locuitorilor sai de a castiga”, a declarat el.

sursa: euro24-romania.info

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.