Tu pe ce parte dormi? Partea pe care dormi este esențială pentru sănătate

Medicii au descoperit de curând că dormitul pe partea dreaptă poate favoriza apariția multor probleme de sănătate!

Potrivit acestora, cel mai indicat ar fi să dormi pe partea opusă.

Degeaba dormim mult dacă somnul este slab din punct de vedere calitativ. Mai multe cercetări indică de asemenea că persoanele care dorm pe partea stânga se și odihnesc mai bine, sunt și mai sănătoase în comparație cu persoanele care dorm pe partea dreapta a corpului.

Beneficiile dormitului pe partea stânga

– Corpul elimina mai multe toxine și deșeuri. Dormitul pe stânga antrenează sistemul limfatic să secrete mai multă limfa și să elimine mai multe toxine prin intermediul nodurilor limfatice.

– Protejează inima. Dormitul pe stânga îmbunătățește circulația către inima.

– Reduce arsurile la stomac. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Gastroenterologie Clinică, statul întins pe partea stânga a corpului atenuează simptomele de reflux gastroesofagian.

– Îmbunătățește digestia. Totul este un efect al gravitației. Dormitul pe stânga permite o mai bună alunecare a deșeurilor alimentare din intestinul gros în colon.

– Reduce durerile de spate. Dormitul pe stânga detensionează coloana vertebrală, fiind astfel o poziție de somn ideală mai ales pentru persoanele cu dureri de spate cronice.

– Este benefic pentru femeile însărcinate. Pe lângă faptul că sprijină circulația sângelui, dormitul pe partea stânga a corpului înlătura presiunea exercitată în somn asupra spatelui, prevenind astfel apăsarea uterului pe ficat.

Sursa: secretele.com via ziarulnational.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.