Un neurolog australian a descoperit o regiune enigmatică a creierului uman, ”nucleul endoretiform”

foto: Earth.com

Un neurolog a identificat o parte necunoscută a creierului, care pare a fi unică pentru oameni. Descoperită de profesorul George Paxinos de la Neuroscience Research Australia, noua regiune, numită nucleul endoretiform, se găsește în pedunculul cerebelos inferior, care este responsabil pentru integrarea informațiilor senzoriale și motorii.

foto: nucleul endoretiform

Profesorul Paxinos a bănuit despre existența sa cu zeci de ani în urmă, dar abia acum a reușit să o confirme datorită progreselor înregistrate în tehnologia imagistică medicală. Însă, exact ceea ce ar putea fi această nouă regiune a creierului continuă totuși să rămână un mister.

“Nucleul endoretiform intrigă deoarece pare a fi absent de la maimuţe şi de la alte animale pe care le-am studiat”, a spus el. “Această regiune i-ar putea face pe oameni unici, faţă de celelalte animale, pe lângă mărimea creierului nostru mai mare”.

Se speră că studiile ulterioare ale acestei noi regiuni i-ar putea ajuta pe oamenii de știință să dezvolte noi tratamente pentru afecțiunile degenerative ale creierului, cum ar fi boala Parkinson și boala neuronilor motori.

sursa: sci-news.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.