Unguent pentru răni, unul din unguentele preparate acasă, care poate fi o alternativă la cele chimice

Este greu de crezut, dar există un unguent cu efecte tămăduitoare. Dacă îl aplicați, afecțiunile pielii se tratează îndată.

Unguentul antiseptic pregătit acasă are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, antifungice, de regenerare.

Acest unguent poate trata: eczemele, psoriazisul, tăieturile, contuziile, rănile, umflăturile pielii de orice tip, degerarea, arsurile de suprafață, afecțiunile provocate de herpes, călcâiele crăpate, herpesul bucal.

Vă propunem o rețetă de unguent, care cu siguranță nu îl veți putea cumpăra!

Unguent pentru răni

Ingrediente necesare:

  • 1/4 pahar ulei de măsline
  • 2/3 lingură de plante uscate (flori de gălbenele, podbal, pojarniță, tătăneasă, gențiană)
  • 2-4 linguri de ceară de albine
  • 1 lingură de miere lichidă
  • 1/2 linguriță de vitamina E lichidă
  • 5-6 picături de ulei esențial (la dorință)

Mod de preparare:

Inițial trebuie să extragem din plante substanțele folositoare. Vom efectua procedura de extracție fierbinte. Încălziți uleiul până la 40-50 de grade și turnați încet peste plante. Amestecați bine. Închideți bine castronul și puneți să se încălzească pe aburi. Timpul de încălzire este de 3 ore, fiecare 20 de minute amestecul trebuie agitat. Repetați procedura 3 zile pentru a extrage cele mai de preț substanțe. După care strecurați și scurgeți plantele.
Topiți ceara de albine la foc foarte mic, după care turnați extractul de ulei. Amestecați, apoi adăugați mierea, vitamina E și uleiul esențial. Bateți balsamul până la omogenizare.
Turnați unguentul în recipiente care se închid foarte bine. Unguentul poate fi păstrat în frigider până la 2 ani.

Atenție! Deși acest balsam este natural, nu îl mai aplicați în caz că sunteți sensibil la vreun component din conținutul acestuia.

Unguentele preparate acasă pot fi o alternativă la cele chimice din farmacii, căci este preparat cu dragoste și grijă din componente naturale.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

sursa: exclusivenews.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.